jevix
Üye
selam arkadaşlar elimde bir adet tabanca tipi transformatörlü havya var ve ben bu havyayı çok seviyorum çabuk ısınıp çabuk soğuduğu için nitekim elektronik devrelerde watı yüksek olduğu için tabiki yaydığı ısı yüksek olduğu için bazı elektronik malzemelerde kullanamıyorum şimdi benim havyamın özellikleri şöyle 220 volt(üzerinde 230 volt yazıyo ama ben şehir şebekesini baz alıyorum)100 watt gücünde yani eşittir 2.2 amper yapıyo benim sormak istediğim bu havyamın ısısını düşürmek için havyamın içinde bulunan transformatörün sekonder uçlarına direnç veya sizin önereceğiniz bi komponent felan taksak havyanın ucunda bulunan akımı düşürebilirmiyiz yani kısacası bir kalem havya ısısına ulaştırabilirmiyiz örn;25,30 watt gibi he şimdi bazılarınız diyebilirki yaw kalem havya kullansana ben de kalem havya da var onuda kullanıyorum fakat bu havyamı kullanmayı daha çok seviyorum bana bilgi vercek arkadaşlar kullancağım komponenet tin özelliklerini ve nasıl bağlancağı hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim saygılarımla