hidrolik yağ depolama tankı hakkında yardım

Katılım
6 Eyl 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
34
arkadaşlar yağlama sistemi için bir hidrolik tank tasarlamam lazım.kafamda biraz şekillendi ama bilgi eksikliğinden dolayı bir kaç soru sormam lazım, öncelikle yağ tankının hacmi 40 Litre olacak,Elektrik motoru ve hidrolik pompayı dikey yada yatay bağlama arasındaki fark nedir.ben tankın üstüne yatay bağlamayı düşünüyorum.ayrıca tank kısmındaki emiş ve tanka geri dönüş deliklerini nereye koymam lazım ve hortumu tanka bir delikten verip aradaki bağlantıları tanka nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok yardımcı olursanız çok sevinirim,şimdiden teşekkürler
 
yağın cinsi nedir ? özellikleri nelerdir bunlarıda bilmeniz gerekir.Sakın atlamayın.

Mesela örnek vermek gerekirse preslerde kullanılan bor yağı tanklarının içerisinde birde karıştırıcı olur dibe çökmesin topaklanmasın vs. diye.

Tasarım yaparken elinizdeki malzemenin tipine göre sensöründen hortumuna motorun filitresine uygun seçin.
 
pompada önerilen yağ ISO VG 68 tip yağ. aslında benim sorum tam olarak tankın üzerindeki emme,basma ve geri dönüş bağlantılarıyla ilgili olacak. bu bağlantıları nasıl yapabilirim biraz araştırma yaptım manşon nipel çifti ile hidrolik hortumu tanka bağlayabileceğimi düşündüm sizce doğru mudur ?
 
Merhabalar ben Evren ...
Sizin sorunuza göre sıra ile cevaplamaya çalışayım.

Hidrolik güç ünitesi tasarımlarında pompa tankın içinde dikey olarak,pompa tankın yanında yatay olarak yada pompa tankın üzerinde yatay yada dikey olarak konumlandırılabilir bu sizin elinizdeki pompanın modelinde bağlıdır. (Ne tip bir pompa var elinizde bilmiyorum)

Hidrolik pompa bağlantılarına gelince Pompalarda bildiğiniz üzere bir adet basınç hattı bir adette dönüş hattı mevcuttur birde lekaj hattı yani sızıntı hattı diye tabir ettiğimiz bir hat mevcuttur (genel tiplerde) Pompanın basınç hattı emiş hattına göre ince olur unutmayınız. 40 lt lik tankınızın en alt kısmında pompanın emişini alıyorsunuz pompa basınç kısmını ise bağlamak istediğiniz blok kısmına giriyorsunuz kontrol ve iş elemanlarından geri dönen dönüş hattınıda tanka geri veriyorsunuz (unutmayın tankın üstünde vermeyi yağda köpürme yapabilir )

Önemli not : Bağlantı noktalarınızın sırdırmazlığı üst düzey olsun emişte veya basınçta bir hava alma gibi sorun olursa pompa gürültülü çalışır.

Anlamadığınız nokta olursa tekrar yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

İyi çalışmalar...
 
Mc evrenin dediklerine ek olarak tank aynı zamanda genleşme tankı olacağından yağ hacminden büyük hacime sahip olmalı, havalandırma devresini unutmayın veya doldurma kapağını havalandırmalı tipte seçin, emiş hattı tankın alt tarafında olmalı ama dipten 3-4 cm kadar yukarıda olsun (pislikler dibe çökeceği için) ayrıca emiş hattının yanına bir de mıknatıs koyun ki olası çelik parçaları tutsun. Yağ seviyesini gösteren basit bir gözetleme sistemini de unutmayın. Yağ dönüşü genelde üstten olur ama çok yukarından dökülmesin.
 
tabiki biz güç üntesini donanımsallaştıracaksak eğer yağ geri dönüşünde hidrolik yağın soğutulması için bir soğutucu fan bunun yanında hidrolik yağın nemini almak için slikajer, aynı zamanda basınç hattına tankın içine yada dışına kesinlikle bir çek valf konulması gerekir vede emiş hattına tankın çıkışında bir kapatma vanası (küresel vana) konulursa iyi olur.

Bu arada mckayrak arkadaşımın dediği mıknatıs yöntemini ben bilmiyordum güzel taktikmiş....
 

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Mesajlar
931,002
Kullanıcılar
452,759
Son üye
imot

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst