Evet bu konuda arızalı amplinin başına gelen olayları ele alacağız
İçerisine
@Mr_YAMYAM hocamızın tasarımı olan ampliyi yerleştirip, bu cihazı bu şekilde değerlendireceğiz.
Aslında bu konu hoparlör kabinlerinin üretimi devam ederken bile sürekli aklımdaydı. Sahibinden' de dolaşıp uyguna arızalı ampli kutusu arıyordum.
Özellikle arızalı ampli satın almamın sebebi, içindeki trafoyu , soğutucuyu ve diğer devre elemanlarını da projede kullanabilmek içindi. Diğer önemli konu ise uygun olan fiyatı tabii ki.
Diğer türlü özel kutu yaptırmak veya hazır kutu almak hem pahalıya oluyor hem de trafo ve diğer elemanlar için ek bütçe ayırmak gerekiyordu.
Geçen hafta tam istediğim tipte bir ampli buldum ve anlaşıp ampliyi satın aldım. Bugün itibarı ile de elime ulaştı.
Amplide 28.5V simetrik yapıda bir trafo kullanılmış. Amplinin en değerli parçası
Fakat trafonun yüksek voltajı nedeniyle muhtemelen farklı bir STK ile devam edeceğiz.
Ekli dosyayı görüntüle 91444Ekli dosyayı görüntüle 91448
Burada ise amplinin ton kontrol devresi var. Buradaki ALPS marka potansiyometreler oldukça değerli ve eğer bunların problemi yok ise devrede kesinlikle kullanmayı düşünüyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 91441Ekli dosyayı görüntüle 91442Ekli dosyayı görüntüle 91443
Kutunun son (sıcak su ve fırça ile çimdirilmiş) hali.
Ekli dosyayı görüntüle 91445Ekli dosyayı görüntüle 91446
Ön
Panel. Buradaki yazılar ne yazık ki kendiliğinden sökülüyor. Bunun için daha sonra bir çözüm yolu arayacağım. Zaten kendi yapacağımız amplide ön paneldeki bazı metinler değişecekti.
Ekli dosyayı görüntüle 91447
Konu gerekli olacak bazı yurtdışı siparişlerinden ve normal işimden dolayı yavaş ilerleyecek muhtemelen ama yavaş olsa da bitireceğime inanıyorum
İlk olarak arka giriş jaklarının ayarlamasını yapacağım. Burada DIN-5 pinli eski tip giriş soketleri kullanıldığı için lale jakların düzenine uygun bir PCB düzenlemesi gerekecek.
Şimdiden başta
@Mr_YAMYAM hocam olmak üzere herkese çok teşekkür ederim.