Hurda Amplinin Başına Gelenler

LM317yi değiştirdim hocam bu sefer voltajlar eşitlendi.
Trimpotla ufak ayar yapmak gerekti 317nin tarafında. Tekrar voltajı 11.5 volta ayarlamıştım yük bağlamadan önce.
Yük bağlıyken LM317li taraf 11.44 volt diğer taraf 11.40 volt çıkıyor şu anda.
İşin komik yanı soğutucusu çok ince olan LM burada iş gördü. Halbuki ben ilk onu sahte sanmıştım :D

LM317yi değiştirdim hocam bu sefer voltajlar eşitlendi.
Trimpotla ufak ayar yapmak gerekti 317nin tarafında. Tekrar voltajı 11.5 volta ayarlamıştım yük bağlamadan önce.
Yük bağlıyken LM317li taraf 11.44 volt diğer taraf 11.40 volt çıkıyor şu anda.
İşin komik yanı soğutucusu çok ince olan LM burada iş gördü. Halbuki ben ilk onu sahte sanmıştım :D
Sahte üretimler de guduruk naapim.
Önce kötü gibi olanlar sahte sanılıyo. Sonra daha kötü üretim orijinalmiş gibi yapılıp kakalanıyo :D
Ama günahını almayalım belki o entegre farklı sebeplerden dolayı da bozulmuş olabilir.

STK lar nedense iyi gibi göründü gözüme. Orijinal değil ama nispeten galiteli gibi.
Hocam bu konuda mutluyum, siparişin gelmesini bekledim ama buna değecek sanırım.
Daha önce gönderdiğiniz Ebay linkini kargosunun çok pahalı olması nedeniyle satın alamamıştık. Ama aynı ürünü aynı fotoğraflarla farklı bir linkte görmüştüm ve oradan da sipariş etmiştim geçen ay. Gelen STK bu şekilde :)
Linki buraya da bırakayım: https://www.ebay.com/itm/374192579973
Sahte üretimler de guduruk naapim.
Önce kötü gibi olanlar sahte sanılıyo. Sonra daha kötü üretim orijinalmiş gibi yapılıp kakalanıyo :D
Ama günahını almayalım belki o entegre farklı sebeplerden dolayı da bozulmuş olabilir.
Acaba led-fan devrelerindekiler de patates baskı mı ki? Öyleyse cidden sıkıntı :D

Hocam bu konuda mutluyum, siparişin gelmesini bekledim ama buna değecek sanırım.
Daha önce gönderdiğiniz Ebay linkini kargosunun çok pahalı olması nedeniyle satın alamamıştık. Ama aynı ürünü aynı fotoğraflarla farklı bir linkte görmüştüm ve oradan da sipariş etmiştim geçen ay. Gelen STK bu şekilde :)
Linki buraya da bırakayım: https://www.ebay.com/itm/374192579973

Acaba led-fan devrelerindekiler de patates baskı mı ki? Öyleyse cidden sıkıntı :D
Yine de STK ların kalitesinden emin olamıyorum. Dikkatli montaj yaparsan sorunsuz kullanabilirsin.
LED&FAN devrelerini de tek tek aynı yöntemle test edebilirsin. Zaten test etmen de lazım.
ÖNEMLİ NOT:
Senin trafondaki 2X12V sargılarını ortak kullanacağımız için özel bir GROUNDING yöntemi kullanacağız.
Çünkü bu sargı ile hem ön devreleri hem de tek 12V luk röle beslemelerini kullanacağız.
Bu işlem için tek ihtiyacın Elektrik tesisatlarında kullanılan sıra klemenslerden temin etmendir.
https://www.doguselektrik.com.tr/no1-plastik-sira-klemens-12-li-pmu1382

Yine de STK ların kalitesinden emin olamıyorum. Dikkatli montaj yaparsan sorunsuz kullanabilirsin.
LED&FAN devrelerini de tek tek aynı yöntemle test edebilirsin. Zaten test etmen de lazım.
ÖNEMLİ NOT:
Senin trafondaki 2X12V sargılarını ortak kullanacağımız için özel bir GROUNDING yöntemi kullanacağız.
Çünkü bu sargı ile hem ön devreleri hem de tek 12V luk röle beslemelerini kullanacağız.
Bu işlem için tek ihtiyacın Elektrik tesisatlarında kullanılan sıra klemenslerden temin etmendir.
https://www.doguselektrik.com.tr/no1-plastik-sira-klemens-12-li-pmu1382
Tamamdır hocam led fan devrelerini de kontrol edeyim şimdi. Bakalım neler çıkacak :)
Bu klemenslerden sanırım vardı bende kutuları bir karıştırayım.

Hazırladığım led fan devrelerinin hiçbirini çalıştıramadım. Bağlantıyı trafodaki 13-13 uçlarını bağlayıp yaptım fakat çıkışta voltaj görünmüyor.

Bir de trafoya Elektrik verdiğimde vınnn sesi başlayıp sonra azalıyor bazen artıyor sonra tekrar azalıyor. Kısık seste olsa da devamlı var bu ses.

Hazırladığım led fan devrelerinin hiçbirini çalıştıramadım. Bağlantıyı trafodaki 13-13 uçlarını bağlayıp yaptım fakat çıkışta voltaj görünmüyor.

Bir de trafoya Elektrik verdiğimde vınnn sesi başlayıp sonra azalıyor bazen artıyor sonra tekrar azalıyor. Kısık seste olsa da devamlı var bu ses.
KÖTEK :oops: 🔨 Ayrıca sumsuk👊
13-0-13 uçlarını bağlayacaksın.

Yamyam hocam o halde Akai modifiye ampli konusundaki bazı resimlerdeki bağlantıları bu amplide yapmıyoruz :D Çünkü led-fan için 0 ucu boşta olarak işaretliydi. Şimdi tekrar deneyeyim o halde. Çıkışı 12Va sabitliyoruz değil mi?
1678796693085.png

Bir yandan da emi filtresi ve amplinin kendi Sigorta kartının yerleşimini ve bağlantılarını ayarlıyorum. Trafoyu artık kutuya yerleştireceğim. Ton kontrol ile arasında biraz boşluk kalıyor zaten oraya da koruma devreleri sığıyor. L alüminyumun bazı yerlerini de kesmem gerekli bu şekilde olunca önden arkaya kablo geçemiyor. En son temiz bir aluminyum yaptıracağım zaten.

Diğer kartların yerlerini de deleceğim matkap ile.

Üle senin trafo 2X13V 3 ucu var.
Sasenin trafosu sadece 13V idi iki tene ucu var.
Koruma devreleri orda olmaz. Mümkün mertebe hoparlör konnektörlerine yakın yapılmalıdır.

Başka bir alternatif aklıma gelmiyor. Yeni planın resmini ekledim.

Soğutucu monitor kartına değiyor şu anda. Ancak bu kadar boşluk kalıyor trafo nedeniyle. Vida deliklerini kırmızı ile işaretledim. Monitör kartının altına 0,5cm lik yükseltme aparatı sığarsa takacağım fakat sığmazsa bu şekilde kalması gerekiyor.
Trafonun sol üstüne emi filtresi gelecek priz soketine lehimli olarak. Yer açmak için onu bile dikey monte edebilecek şekilde modifiye ettim.

Trafo, koruma devreleri, soğutucu ve monitör kartı birbirine değiyor şu anda. 2mm lik bir delik kaymasında monte edilemeyecek gibi :D
f80e008a-00d9-4be7-ad55-4374fba2164b.jpg

Ekli dosyalar

• e1d8ebb1-647f-419e-bbfd-b7ce0eb1397c.jpg
    e1d8ebb1-647f-419e-bbfd-b7ce0eb1397c.jpg
    313.3 KB · Görüntüleme: 5

Forum istatistikleri

Konular
129,799
Kullanıcılar
452,594
Son üye
batuhanbal1n