Hurda Amplinin Başına Gelenler

Denedim fakat emi filtreden dolayı trafoyu çok yukarı çekemiyorum ne yazık ki. Koruma ve ampli psu yu fotodaki yerlerinden çok az daha aşağı alabilirim belki STK için.
Kutunun L alüminyumdan arkaya kadar olan derinliği tam 21cm ve oldukça zor olacak montaj. Fakat kısa kısa kablolar kullanacağım o açıdan iyi

Ekli dosyalar

• 0975ffd5-247a-45ac-8d34-62d65434a872.jpg
    377 KB · Görüntüleme: 8
EMI filtrene emi
O emiceyi sök ve malzemelerini görek. Sonra alttaki sigortalı devreyi görek.
Bu iki devreyi birleştirip ufaltabilirsek yer açılır.
Ayrıcana şöyle bir durum daha var...

Soğutucuyu komple dışarı çıkart. Yükseltme aparatları soğutucuyu arka panele sabitler. STK yı da bu aparatlara vidalarsın.
Hem çok iyi bir soğutma sağlanır hem de sana bir dünya yer açılır.

Soğutucuyu tamamen dışarı çıkarmak görüntü açısından kötü durmaz mı? Biraz da ağır olduğu için içerde olması daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Ortadaki devreleri daha öne taşıyıp arkaya fan da yerleştirebiliriz soğutma problem olacaksa.

Emi filtresini ve Sigorta kartının resimlerini ekliyorum hocam. 2 tane 0.1 uF kondansatör ve bir tane de sigorta var.

Emi filtresi de basit bir devre. Bu devre fiş soketiyle beraber yaklaşık 2.5 cmlik yer kaplıyor sol üstte.
Bu arada hurdacı olmamdan dolayı elimde TV içindeki entegreleri soğutan L ve ızgarasız alüminyumlardan da var bunları bazı kartları monte etmek için de kullanabilirim. Fotoğrafta örnek gösterdim.
Bu arada amplinin kendi kablolarının dışında elimde böyle soketli kablolar da var fotoğrafını çektim.

Ekli dosyalar

• 929d0452-b53b-4d92-b08c-ad7db351d4b8.jpg
    312.9 KB · Görüntüleme: 8
  • conn.jpg
    954.5 KB · Görüntüleme: 6
  • 7a216eb7-53dd-40eb-abea-4dc23bf513f5.jpg
    411.7 KB · Görüntüleme: 9
  • 27bf09f8-2de6-4efe-a3dc-d800d148413f.jpg
    319.1 KB · Görüntüleme: 5
  • 7714fb04-83d2-48c8-b21f-a4095d9a30df.jpg
    397.7 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Sigorta kartını kullanmana gerek yok.
Aslında EMI yi de kullanmana gerek yoktu ama olsun. Sana bağlantı sağlar.
Soğutucunun dışarı çıkartılması yer sorunu içindir. Amplinin arkası arka tarafta kalacağı için görüntü sorun olmaz. Bazı amplilerde böyledir.
İlla soğutucu içeride kalsın istersen en son plan uygulanabilir. Ancak bu planda STK devresi ve malzemeleri de hesaba katılmalıdır. Benim vermiş olduğum yükseltme aparatlarından biraz daha kısa olanları kullanabilirsin.
Ampli PSU STK devresine mümkün mertebe yakın ve ortalı olmalıdır. Ancak ortalanmıyorsa, amplideki güç devresi şasesine yakın yapılmalıdır.
Yani sol tarafa doğru.
Ancak sol taraf işgal edildiği için de biraz sağa kayabiliyor.
Bu yerleşim planı son derece önemlidir. Hem teknik olarak hesaplanması hem de yerleşim olarak çok önemlidir.
Bu yüzden amplinin tam yerleşimini sağlamadan ilerleyemeyiz.

Pembe beyaz olan gri kablolar sinyal taşınması için ideal. Uçlarına konnektör takabilirsen.

Son düzenleme:
STK devresinin kaplayacağı alanı malzeme yüksekliği olarak ölçmeye çalıştım. Orada kullanacağım 220uf kondansatörler biraz uzun ve 2cm yüksekliğinde. Üzerine yükseltme aparatını da 1 cm olarak eklersek 3cm oluyor fakat garanti olması için ben 5-6 cm mesafe bırakacağım. Bu mesafeyi soğutucunun vidalama yüzeyinden itibaren ölçtüm.
Fotoğraftaki L metaller sanırım uygun değiller. Ama olur derseniz ben uğraşıp oraya Sigorta kartını yerleştiririm bu sayede sol alan işgal edilmemiş olur.

Planı söylediğiniz şekilde tekrar değiştirdim. Ampli psu devresini stk ya ortaladım. Bu şekilde uygun mudur?

Pembe beyaz olan gri kablolar sinyal taşınması için ideal. Uçlarına konnektör takabilirsen.
Bu kablolar zaten amplinin kendi kablolarıymış aradan sıvışmışlar bende fark etmemişim Diğer kablolardan sadece birkaç tane blendajlı olmayan kabloyu röleler için kullanabiliyor muyum bakacağım. Ses için amplinin orijinal kablolarını kullanacağım. Elimde konnektörler için alet yok fakat halledebilirim. Böyle bir set almıştım iki kutu şeklinde daha önceden.

Ekli dosyalar

• 66C57D90-6715-48FE-85C0-C0E9D665539D.jpeg
    311.1 KB · Görüntüleme: 10
Ampli PSU gartı ecik daha STK ya yaklaşsın.
Ampli PSU şaselemesi STK tarafına yakın olacak.
Senin amplinde 3 tane LED FAN devresi olmayacak. İki tane yeter. Aslında trafo akımın yüksek olduğu için 1 tane bile yeter ama protection devresine ayrı kullanabilirsin.
Protection devresi ile Ampli PSU devresi biraz daha birbirine yaklaşabilir.
Sigorta devresi o şekilde ciddi tehlike yaratır. 220V oralardan giderse bela olabilir.

Son düzenleme:
O halde psuyu bikaç cm daha yukarı ve biraz daha sola alıyorum. Koruma devresini de aynı hizaya alıyorum.

Ben 2 tane koruma, 3 tane de led-fan devresi yapmıştım, yedekli olmuş oldu. Ayrıca o koruma devresindeki röleden bir tane daha var elimde yedekte. Birazdan yeni planı yüklerim hocam. Gündüz de delerim gece gece matkap sıkıntı

Sigorta kartını çekmeceye attım şimdilik belki küçültüp koyarım şu an düşünmüyorum.

Sigorta kartını çekmeceye attım şimdilik belki küçültüp koyarım şu an düşünmüyorum.
SİGORTA, SADECE TRAFO 220v girişinde olsa yeter. İlla konulacaksa tabii.
Bunun için de metale monte edilebilen kapalı sigorta gutuları vardı.
Arka taraftan vidalanarak sigorta takılabiliyor olanlardan.

SİGORTA, SADECE TRAFO 220v girişinde olsa yeter. İlla konulacaksa tabii.
Bunun için de metale monte edilebilen kapalı Sigorta gutuları vardı.
Arka taraftan vidalanarak sigorta takılabiliyor olanlardan.
Bahsettiğiniz sigorta bunlardan sanırım hocam.
https://tr.aliexpress.com/item/4000463208510.html
Şimdi dank etti eğer bunlar uzunsa sığmayabilir belki.

Güncel plan.

A-B hoparlörleri için tek koruma devresi kullanıyoruz değil mi hocam?

Belki ileride sağ taraftaki boşluğa ppm devresi gelir artık şans

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…