Ton kontrol girişindeki ses girişine şaseyi de bağlayınca gürültülerde büyük oranda düşme oldu. Ampli kapalıyken ölçülen gürültünün çok az üstünde görünüyor ve son seste. Sadece potu ortaya getirdiğimde gürültü daha da düşüyor. Yani -65, -72 sonra tekrar -66 gibi. Bu da şasenin kablo ile yapılmasından dolayı mıdır?
Sorun direkt ground hattının karışması ile ilgili ve pot kablolarının etkisi yok anladığım kadarıyla doğru mudur hocam? Regüle devre ortadayken yine vardı bu sefer de ampli psusu işi bozuyordu. Keşke bir osiloskobum olsaydı
Yine son seste hoparlöre kulağımı dayadığımda gürültü illa ki duyuluyor ama bunu artık bu proje için normal kabul edebiliriz hocam dediğiniz gibi.
Hocam hatırlarsanız 8K civarında fark ettiğimiz aylaklar da artık yoklar. Galiba buna telefon neden oluyordu. Yada test kablosu anten gibi alıyordu sinyalleri. Üstteki
Ekran görüntüsünü ölçüm yaptığım PCden aldım. Bu testlerde telefon kullanmadım.
Bir soru: Sasen'in projesinde olduğu gibi benim bu amplide de 50 Hzlerin diğer frekans bölgelerine göre daha fazla yükseltildiğini görüyorum. Bunun çözümü yok galiba. Her sistemde böyle bir görüntü oluşur mu? Tabi yine çok düşük seviyede ama diğer bölgelerden ayrışıp göze çarpıyor.
Sanırım artık öndeki güç ledlerini ve amplinin kendi ppm devresini de bağlayıp amplinin üst kapağını artık kapatabilirim
Ufak bir soru daha: Öndeki power led için elimde iki renkli 3 bacaklı ledlerden var (Modemden söktüm). Ampli ilk açıldığında kırmızı, röle çektiğinde ise yeşile dönecek şekilde yapacağım. Koruma devresindeki led çıkışlarından ledlerin arasına kaç ohm direnç bağlamam gerekir?