Bu durumda ampli oturmuş demektir. Şimdi bol bol müzik dinleyip ses kalitesini anlamaya çalışmalısın.Ampli kapalıyken ve ses kısıkken gözlemlediğim kadarıyla çok bir artış olmuyor. Son seste de biraz daha yükselme oluyor.
Volume potunun kablolarını da bir elden geçireceğim hocam. Kısaltabilirsem biraz daha kısaltmaya çalışacağım. Blendajlı kablo ile yapabilsem iyi olurdu ama çok zorsa şimdilik kalabilir. Eğer büyük oranda etki edebilir derseniz de deneyebilirim yine.
Elimdeki ledlerin fotoğrafını ekledim. Ortak noktası var. Ortadaki + ucu. Diyot kademesinde denedim, yeşil biraz daha sönük kırmızıya göre.
Blendajlı kabloların şaselemeleri iki farklı yönde yapılmalıdır.
Potun üst ucuna giden canlı uçlar loudness devresi tarafından, potun orta uçları ise potun şase uçlarından şaselenmesi lazım.
Bu şaselemeleri alüminyum folyoların uç taraflarından kablolar ile yapabilirsin. Yani folyonun kenarlarına tek damarlı telefon CAT5 kablo içindeki kablolardan folyoların kenar uçlarına sararak da yapabilirsin.
Bu durumda folyolar birbirleri ile temas etmemelidir.
Şase telleri en kısa kablo ile yapılmalıdır.
+ uç ortak ise ortak nokta yoktur. Çünkü devredeki iki farklı artı uç farklı fonksiyonlardan geliyor.
Test için bi müzik koyayım.
@sasen1 buralarda olsaydı dinletir gudurturdum.