imza yetkisi hk.

piyasada kimse diplomaya bakmaz. eğer kalifiye eleman isen ünvanın mühendis olur. yurtdışında da öyle, sonuçta Bsc derecesi! bizde bunu işverenler kullanıyor ve ne yazıkki okuldan mezun olan teknik öğretmen arkadaşların büyük bir çoğunluğu (gerçi mühendislerde öyle) mesleki olarak yetersizler. tabi bunun birçok sebebi var ama bu konuya yazmamın sebei bu değil. teknik öğretmenlerin imza yetkisinden bahsediliyor ama yetkinin boyutuna bak! rezillikten başka bişey değil. ama bir yandan da mühendislik ve teknik öğretmenin amaç ve eğitimlerii düşünürsen de işin içinden çıkılmıyor. herkes yetki peşinde, rahat iş peşinde.herkes ünvan alınca iş bulacağını sanıyor! veya maaşın daha fazla olacağını düşünüyor. sanırım konuyu dağıtım ama yazamadan da geçemedim. kolay gelsin.
 
:mad: okulda hesap yapılırken megawatları hesaplatırlar. İş çalışmaya gelince böyle oluyo demek ki
 
eyvallah ona diyecek bişeyim yok ama teknik öğretmenler hangi odaya kayıtlı olmalırı gerekir? ben bunu merak ediyorum.

Bugün EMO'ya sordum. Teknik öğretmenler de, teknikerler de imza yetkilerini kullanabilmeleri için elektrikçiler odasına kayıt yaptırmak durumundalar.
 
peki elektrikçiler odasına kayıt olmak için işyeri açmak gerekiyor mu? Vergi levhası falan istiyorlardır heralde??
 
peki elektrikçiler odasına kayıt olmak için işyeri açmak gerekiyor mu? Vergi levhası falan istiyorlardır heralde??

Yanılmıyorsam "Seyyar Elektrikçi" olarak kayıt yaptırabilirsiniz. Oda görevlileri ile irtibata geçerseniz net ilgileri oradan alabilirsiniz.
 
Bir projeye imza atabilmeniz için, üzerinizde şirketiniz olması gerekiyor.

Projeye imza atmak için ne Teknisyenlerin ,ne teknikerlerin ne de Teknik Öğretmenlerin şirket açmaları gerekir... Yalnız şu kadarı var ki ; İşyeri Açma Belgesi + İşyerinin Ruhsatı olacak +Elektrikçiler Odasına kaydı olacak bu durumda her Teknik Eleman müsaade edilen Güç oranında imza atma yetkisine sahiptir... İşyerinin şirket olması gerekmez...
 
arkadaslar su bahsedılen guc sınırları neler dır bılgısı olan varsa yazabılır mı ?
 
arkadaslar su bahsedılen guc sınırları neler dır bılgısı olan varsa yazabılır mı ?

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak İzmir EMO ve İlgili Bakanlık ve kurumlara görüş için sunulan Elektrik ile ilgiliFen Adamlarının Yetki Görev ve sorumlulukları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılması hakkında yönetmelik taslağı Elektrik ile ilgili Fen adamlarının yetki ve görevlerini artırıcı yönde değişiklikler öngörmektedir.
1.Grup için 150KW'tan 1500KW'a
2.Grup için 125KW'tan 1000KW'ta
3.Grup için 75 KW'tan 500KW'ta
Hazırlanan metinin uzun olmasından dolayı meslektaşlarımızın google' dan ( Elektrik Fen Adamları Yönetmelik Taslağı Üzerine GörüşlerTeknik Araştırma ve Uygulama. Genel Müdürlüğü tarafından hazır- ... Yetki, Görev ve Sorumlulukları. Hakkında Yönetmelikte Değişiklik) lütfen Sonuç bölümüdeki değerlendirmeleri paylaşalım.
Haklarımız yıllardır talep ediliyor ama..........
__________________
 
Hak denilen şey nedir?
Neden 1500 kw, neden 5000 kW değil.
3. grup 500 kW deniyor.neden 50000 kW değil.
Benim önerim şöyle;
1. grup 100000 kW
2.grup 75000 kw
3.grup 50000 kW
4. grup 30000 kw
5.grup 20000 kw
6.grup 10000 kW
!
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,379
Mesajlar
936,521
Kullanıcılar
453,704
Son üye
725malatya725

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst