Internet Üzerinden 24 On/Off Çıkış

Bilgisayar programı ve mcu yazılımını güncelledim.Bazen düğmeye basılınca röle çeksin.Düğme bırakılınca röle bıraksın.Bazen de düğmeye basayım röle çeksin tekrar basınca röle bıraksın gibi istekler geldi.İkisini tek programda topladım. Cıkış isimlerinin yanındaki ik butona basınca röle kontak değiştiriyor.Tekrar basınca eski konumuna dönüyor.Üzerinde push yazan butona basınca ise basılı olduğu sürece röle aktif kalıyor.

mc7uv.jpg
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
tolga bey benim bitirme ödevimde buna yakın bir uygulama yapmam lazım.detayları görüşmek için benim irtibata gecebilrimisiniz. benim mesaj hakkım yokmuş malesef :(
 
Hocam;
Merhaba bende hobby amaçlı böyle bir cihaz yapmak istiyorum.Yardımcı olur musunuz?
 
pl725.jpg
pl730.jpg

Yukarıdaki devre üzerinde 4 adet yalıtılmış giriş ve 4 adet çıkış bulunan bir devredir.Altındaki resim de da bu kartı kontrol eden bilgisayar programının arayüzüdür.Kartın özelliklerinden bahsedecek olursak
1-ÇIKIŞLAR KISMI:burada bulunan PUSH butonuna basınca ilgili çıkış aktif olur.Düğmeden çekince aynı çıkış pasif olur.On/Off butonuna basılır ise ilgili çıkış SÜRE ile belirtilen değer kadar(sn max 32000sn) aktif olur daha sonra pasif olur.Süreyi kart üzerinde tutar tekrar kapatmak için basmaya gerek yoktur.Ama müdahale edilerek de kapatılabilir.
2-GİRİŞ DURUMLARI:Bu kısımdan girişlerin durumu gözükür ON/OFF gibi
3-AYARLAR:Bu kısımdan kart IP ve parolası değişir.
4-GİRİŞ ZAMANLARI:Buradaki 4 giriş 4 Çıkışı tetikliyor.giriş1->>cıkış1 gibi Belirtilen zaman kadar giriş aktif olunca ilgili çıkış aktif yapılıyor.ÇIKIŞ ZAMANLARındaki süre kadar aktif olduktan sonra tekrar kapalı konuma geçiyor.
isteğe bağlı olarak kart ve devre yazılımda değişiklik yapılabilir.Bir şirket için tasarladım fikir vermesi içn paylaşıyorum.
 
Tolga Bey Merhaba,
Bu karttan 1 adet satın almak istiyorum.
Özel mesaj atamıyorum.

Selamlar,
 
İyi Çalışmalar;
yaptığınız çalışma gayet başarılı.
Bana buna benzer 2 adet kart lazım Serada kullanacağım. Seralarda Kablosuz ve kablolu ağ sistemi mevcuttur. Pompa kısmında da ilk kart serada kullanılacak. 5000 m2 bir alanda 4 adet ısı 2 adet nem sensöründen anlık bilgi okumak istiyorum ayrıca 16 adet ışık sistemini devreye sokmam gerekiyor.

İkinci kart seradan 400 mt ileride pompada olacak bunun üzerinde 1 adet basınc sensörü 1 adet on/of 1 adet akış sensörü (Pompa suyu hattan alıyor bazen arızalardan dolayı su kesilebiliyor bunu görüntülemek) ve motora gelen elektriğin boyutunu (Aşırı yüklenmeden dolayı elektrik düşebiliyor) ve motorun elektrik tüketim bilgilerini alabileceğim bir sistem yapmayı planlıyorum Bu sistemleri internet üzerinden kontrol etmek ve izlemek istiyorum telefon pc gibi.

Amacım seralardaki ısı değişimleri görüntülemek buna bağlı pompaları tetiklemek ve verilerini tutmak
Kendim Bilgisayar Programcısıyım elektroniğe karsı ilgim var bunu yapabilirmiyim olabilirmi siz yapabilirmisiniz maliyeti ne kadar tutar Fikirlerinizi almak isterim.
 
IP tabanlı sensör ve kart tasarlarsın.Pc de merkezi yazılımı yazarak çevreden bilgi toplar ilgili çıkışları aktif edersin.Benim nacizane fikrim bu.IP tabanlı sıcaklık ,nem sörleri ben tasaladım cihaz olarak piyasada var istersen sende yapabilirsin.
 
İlgilendğiniz için teşekkürler. Önerebileceğiniz Bir Döküman var mı? Detay içerikli
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst