invertörler 220 v motorları sürermi...?

mustafa_01980 evet kardeşim kesinlikle katılıyorum.

bu arada konuyu yanlış anlayıp (sanırım inverter denilmesinden) voltaj konvertörlerinden bahsedenler var.

bu sebebten burda bahsedilen cihazlar hakkında daha açıklayıcı terimlerin kullanılmasının (bende dahil olmak üzere bazen yanlış algılanıyor) daha iyi olacağı düşüncesindeyim. örn. inverter ve konverter deyince o kadar çok şeyi ifade ediyorki bu koşullarda hatta bir motor için konvertör demek bile yanlış olmaz sanırım. ;)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Selam
Konu açılmışken şunu sorayım.Malumunuz 3 fazlı asenkron motorların devir sayısı kutup sayısına ve frekansa bağlıdır.İnverterler de frekansı değiştirerek devir sayısını ayarlamamıza yararlar.Peki bir fazlı motorda da bu böyle midir?Yani frekansa göre devir sayısı değişir mi?
Eğer değişmezse neden inverter kullanacağız?
Tek fazlı motor küçük güçteyse pek tavsiye edilmeyen bir yöntem olmakla beraber giriş gerilimi değiştirilerek hız kontrolü yapılabilir.Bunun için variyak kullanılabilir.Bir de sinüsü kırparak devir sayısını değiştirebiliriz.hani lambalarda kullandığımız dimmer devresi var ya.Onun gibi.daha güçlü bir tristörle bu sağlanabilir.
Bir arkadaşımız demiş ki; bilmediğiniz konularda yorum yaparak yanıltıcı olmayın.Kesinlikle katılıyorum.İnsanlar bu yanlış bilgileri iş yerlerinde uygulayarak bir zarara yol açabilirler kim bilir belki de işlerinden de olabilirler...
iyi çalışmalar.
 
m-usta-fa ' Alıntı:
Peki bir fazlı motorda da bu böyle midir?Yani frekansa göre devir sayısı değişir mi?
Eğer değişmezse neden inverter kullanacağız?
iyi çalışmalar.

Sayın m-usta-fa

Ekteki linkleri incelediğinizde de göreceksinizdir ki, 4 kw ve sonrası için inverter girişleri 3 faz ve 380 volt, 4 kw altı için giriş 1 faz 220 volt değerleri verilmiştir.


http://www.adataelektronik.com/urunlerimiz/ac-motor-surucu/
 
Burada giriş gerilimi 220 volt ve tek faz.Doğru.Ama soru bir fazlı motoru kontrol edebilir miyiz?
zaten eğer sürücünüz 1 faz girişliyse çıkışı da 3 faz ama 220 volt olur.Siz de motoru üçgen bağlayarak sargı başına 220 volt düşmesini sağlarsınız.
 
Arkadaşlar tekrar gibi olmasın ama ben de şunları söyleyeyim. şimdi frekans konvertörlerinde 50 Hz e kadar f/V oranı sabittir, yani 50 hz e kadar siz frekansı arttırdıkça çıkış geriliminiz de f/V oranını sabit tutacak şekilde artar. 50 Hz'de herşey nominaldir yani gerilim, akım, güç, frekans nominal değerlerine ulaşmıştır. 50 Hz den sonra frekansı arttırsanız da konvertör çıkış geriliminiz sabit kalacağından tork üretemezsiniz, yük torku baskın çıkacağından aşırı akım bile çekebilirsiniz. Şimdi 3 fazlı diyelim ki 12 KW lık bir frekans konvertörüne ya da invertöre diyelim, 4 kW lık üç adet monofaze özdeş AC motor bağlayabilirsiniz, bunda çok büyük bir problem olmaz sanırım, ama üç fazlı bir invertöre tek fazlı ac motor bağlamak ve bunu savunmak çok mantıklı bir şey olmasa gerek, çünkü dengesiz garip bir sistem olur.
 
sn hareket kontrol arkadasım hiç ölçü aletiyle inverter çıkışı ölçtünmü herz artınca gerilim artıyomu yoksa sabitmi kalıyo bir bak istersen
 
sn matador kardeş
3*220 derken trifaze sürücüye 3 monofaze motor bağlayıp nötür hattını dışardanmı veriliyor bu uygulamanı biraz açarmısın birde merak ettiğim bir şey var tek fazlı 2-3 kw civarı inverter ler mecvcut iken 3 faz inverter kullanmak ne gibi avantaj sağlıyor ?

arkadasım sanırım yanlış anlasıldım
Filipinlerde R-S-T normalde 220VAC yani R ve S fazı arasına ölçüaleti ile baktıgımda 220VAC okuyorum.
o yüzden orda motoru Hız kontrolle sürerken Trifaze ise; üç faz 220VAC beslemeli cihaz almanız gerekiyor 8)
 
arkadaşlar daha önce denemedim ama micromaster harici hiç bir invertör 220v motor sürmez ama şöyle bir düşüncem var yanlış düşünüyorsam lütfen uyarın 380v u 220v a dönüştüren inverter devreleri var belki invertörün çıkışında bu devreler kullanılabilir aslında bi denemek lazım.
 
Arkadaşlar elimde tropenfest(emw)marka 220v bir motor var ama kılemes baglantısında 4 baglantı var baglantılarında
1.koplo girişinde F2
2.Kaplo girişinde A
3.Kaplo girişinde F1
4. Kaplo girişinde B-E
Yazıyor etiketinde 220v AC oldugunu söylüyor
acaba ben bunu nasıl baglamam gerekiyor yardım ederseniz sevinirim
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,941
Mesajlar
921,861
Kullanıcılar
451,122
Son üye
omertetik

Yeni konular

Geri
Üst