Inverter ile evi beslemek - Şebekeyi pasif bırakarak

ölçüm yapmadım derken solar inverterlerle uğraşmadım anlamında dedim. yoksa bir fazlı endüstriyel motor sürücülerinin çıkışından her türlü ölçümü alabilirim. ayrıca linkini verdiğim konudaki arkadaş sürücü çıkışındaki uçlardan birini toprakladı ve sağlıklı çalıştığını ifade etmişti.
Evet benim de kastım solar inverterdi. Diğer sürücüler değil kastım yanlış anlaşılmasın. Onların zaten şebeke bağlantısı var.

evet, dostlar haklısınız yanlış anlamışım fakat doğru cevap vermişim.

solar monofaze sürücülerde çıkış faz, nötr ve koruma iletkeni olmak üzere üç bağlantı noktasıyla oluşturulur. sürücü çıkışındaki nötr TT şebekede kullandığımız işletme topraklamasından farklıdır. 230V'ye setlenmiş bi sürücünün faz-toprak, nötr-toprak gerilimi ölçüldüğünde şebeke ölçümleriyle aynı olmadığı görülecektir. bildiğimiz anlamda nötr oluşturulacaksa sürücü çıkışındaki nötr klemensi toprak potansiyeline getirilmelidir. off-grid bi sistemde şekildeki bağlantı yapılabilir. sürücü çıkışındaki koruma topraklamasına ait klemensle -sürücü- gövde arasında süreklilik testi yapın. testi geçmediyse aynı koruma topraklamasınını metal gövde üzerine de bağlayın.

sürücü markalarına veya donanımlara göre farklılık varsa sahada olan sizsiniz bilginizi ve tecrübenizi aktarın lütfen.

sekil 3.png

evet, dostlar haklısınız yanlış anlamışım fakat doğru cevap vermişim.

solar monofaze sürücülerde çıkış faz, nötr ve koruma iletkeni olmak üzere üç bağlantı noktasıyla oluşturulur. sürücü çıkışındaki nötr TT şebekede kullandığımız işletme topraklamasından farklıdır. 230V'ye setlenmiş bi sürücünün faz-toprak, nötr-toprak gerilimi ölçüldüğünde şebeke ölçümleriyle aynı olmadığı görülecektir. bildiğimiz anlamda nötr oluşturulacaksa sürücü çıkışındaki nötr klemensi toprak potansiyeline getirilmelidir. off-grid bi sistemde şekildeki bağlantı yapılabilir. sürücü çıkışındaki koruma topraklamasına ait klemensle -sürücü- gövde arasında süreklilik testi yapın. testi geçmediyse aynı koruma topraklamasınını metal gövde üzerine de bağlayın.

sürücü markalarına veya donanımlara göre farklılık varsa sahada olan sizsiniz bilginizi ve tecrübenizi aktarın lütfen.

Ekli dosyayı görüntüle 111960

N nötr yani potansiyeli 0 değilse o zaman N diye belirtmek bence saçma olmuyor mu ? Bence L1 ve L2 yazıp L1/L2 : 220 V diye belirtmek daha mantıklı . Birini topraklama ile sıfır potansiyeline çekersek o zaman L ve N diyelim.

Son düzenleme:
Sorun ne yazdım açıkalamaya, anlaşılmayan birşey mi var bu konuda, sayısız defa yaptığımız uygulama, inverterlerin hepsinde zaten faz nötr çıkışı yazar, siz ne yapmak istiyorsunuz? Sorununuz ne tam olarak, açıklamamda eksik olan bir kısım mı var,

Trifaze ve monofaze geçişli + ürünlerin amper ?
Tehlikeli dikkatli olmak lazım .
3 faz + nötr kesmeli ürünler olmalı .

Sizin yapmış olduğunuz sisteme ikaz voltmetre , ışıklı , vs ikazlı da olabilir .
Enerjinin kesildiğini ve verildiğini görmek tehlikeli durumları azaltır .
Çiziminiz bu ürüne benziyor .

https://tr.aliexpress.com/item/1005..._main.100.50e83d124oTGmk&gatewayAdapt=glo2tur
Ekli dosyayı görüntüle 111929
Ekli dosyayı görüntüle 111930
Yok üstad ürün bu;
cb36a59c-ac88-499d-8788-ca55e4d6d30c.medium.png

N nötr yani potansiyeli 0 değilse o zaman N diye belirtmek bence saçma olmuyor mu ? Bence L1 ve L2 yazıp L1/L2 : 220 V diye belirtmek daha mantıklı . Birini topraklama ile sıfır potansiyeline çekersek o zaman L ve N diyelim.

benim anladığım solar sürücülerde izolasyon transformatoründe olduğu gibi eşit potansiyelli iki uç (çıkış) yok.

sürücünün Elektronik tasarımdan kaynaklandığını düşündüğüm uçlardan biri diğerine göre daha yükek potansiyele sahip. burda referans koruma iletkeni bağlanmamış sürücü şasidir.

yani sürücü çıkışlarından herhangi birini değil sadece N noktasını toprak (sıfır) potansiyeline getirmek gerekiyor.

Ortalığı karıştırdım ama iyi oldu, beyin fırtınası yapıyoruz. :)

@kocamanusta @Under Ground

bu işlerden anlıyorum, yapıyorum diyenler topa girmeyince mecburen bodoslama daldım 😂

sorunuz ortada, adamların nötr gibi derdi yok. sürücü üzerindeki çıkışları nizami kullanıp bi ömür boyu mutlu yaşıyorlar.

ben asıl sizin niye dertlendiğinizi merak ediyorum?

Forum istatistikleri

Konular
129,825
Kullanıcılar
452,647
Son üye
maliksyln

Yeni konular

Geri