ugurcocuk
Üye
Bilgi için cok tesekkurler hocam fakat ben lamba saBen şöyle yapardım; aydınlatmaya giden sigortayı tesbit eder, inverterden çıkardığım uçları 10A kutup değiştirici şaltere girip oradanda aydınlatma sigortalarına girerek kullanırdım. Hiçbir şekilde çakışma olmaz. Gayette güvenli ve pratik olurdu.
Kardesim peki dedigim mantıkla bağlantı olur mu? Bir kardesimiz lamba sigortasina 10amper Sigorta ile giriş önerdi sagolsun lakin ben sigorta paneline dokunmak istemiyorum. Iki ucu fiş yapıp birini inverter çıkışina birini de duvardaki herhangi bir prize takip lamba calistirabilirmiyimHesap ve mantık hatalı. Siz kaç amper akü bağlarsanız bağlayın anlık invertörün gücünden fazla güç çekemezsiniz. Hatta sınır değere yaklaştığınızda bile invertör kesime gidecektir. Akülerin imal amacına ve cinsine göre üzerinde yazan değerlere göre değil de tam dolu halde depoladığı enerjiyi ne oranda geri/deşarj verebildiği oranda güç verebilir. Ben 60Ah'lık lityum demir fosfat (LFP) akü ile DC12V 9Wh ampulu 7-8 saat rahat kullanabiliyorum. Yalnız ben henüz şebeke elektriği bağlanmadığından tüm ışıklandırmayı ve şarj işlerini DC12V ile yapıyorum. Böylece invertör kayıplarından kurtuluyorum. Çünkü 40Ah civarı kamera kayıt cihazı ve kameraların sarfiyatı var. Tek Panel olunca bu mevsimde maalesef akü yeterince şarj olmuyor, ikinci bir panel düşünüyorum. Siz de kaç saat idare etmesini istiyorsanız o güçte bir akü ile işinizi çözebilirsiniz. Kullanılacak ampullerin led olması süreyi uzatacaktır.