ip kamera buğ sorunu

fearless06

Üye
Katılım
11 Mar 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
36
merhaba kullandığımız dış mekandaki IR Bullet IP kameramız hava soğuyunca cam buğlanıyor bu sorunu kalıcı olarak nasıl çözebilirim ısıtıcı fan kullanmadan yardımlarınız için teşekkürler.
 
Buğu problemi cihaz içi sıcaklıkla dış ortam sıcaklık farkından kaynaklanır tıpkı arabalarda olduğu gibi bunun iki çözümü vardır ya iç-dış sıcaklık eşitlenmeli yada iç sıcaklık aşırı arttırılarak buğu ve nemin kuruması sağlanır.
Kaliteli kameralarda bu sorun yaşanmaz. Cam buğu önleyici kimyasallar denenebilir.
 
Kameranızı bir harici kasa içerisine alma şansınız var mıdır? Bir arkadaşımın benzer problemi vardı ve fanlı bir kutu almıştık ve problem ortadan kalkmıştı.
 
teşekkür ederim ilginize lakin serviste sizinle aynı görüşte..... Kameramız kaliteli 900 tl gibi bir fiyatı servisle görüştüm bu sorunu ancak ön cam kapağını açarak kurutun içini sonra deneyin dedi fakat henüz deneyemedim akşam deneyeceğim, sorunun düzeleceğini sanmıyorum aklım bir türlü almıyor acaba bu sorunu yaşayan tecrübe sahibi olan başka biri varmıdır. Sonuçta analog kameralarda böyle bir sorun olmuyor yani ben hiç karşılaşmadım ama ip sistemde neden bööyle
 
Sayın editörüm malesef yok çünkü kameraları sadece poe modül den besliyoruz.
 
Olası çözümler; silecek takmak, merceği belli ısıda tutmak, lensi plastik olanı ile veya buğu önleyen kaplamalı ile değiştirmek.
 
Merhaba bir parti otobuslerinde kullandığımız dome kameralarda aynı şekilde buğlanma problemi yaşıyoruz.Sorunu henüz çözmüş değiliz.Kameraların içerisinde gelen nem giderici malzemeden var olmasına rağmen buğlanma oluşmakta.Çözüm bulursam paylaşacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,092
Mesajlar
923,173
Kullanıcılar
451,397
Son üye
umut bulut

Yeni konular

Geri
Üst