jel akü performans artırıcı cihaz

Katılım
4 Haz 2014
Mesajlar
292
Puanları
6
Yaş
48
Beat50 jel akü performans arttırıcı cihaz gördüm solar dükkanlarda youtup ta da var biraz nette okudum kullanan inceleyen varmı akü ömrünü ve performansını artırdığı garanti veriliyor sanırım akü içinde oluşan kristalleşme veya sülfatlanmayı önlüyor
 
Desülfatör adında cihazlar var bu mantıkta demek ki, şarj esnasında başka deyişle cihaz üzerinde şarj esnasında kullanan görmedim daha ziyade tek başına akü şarjı esnasında. Sn. @binbaşı bu sistemi kontaktörlerle yapıp forumda paylaşmıştı.
Nette 555 li veya mikroişlemcili devreleri bulunuyor.
 
Sürekli üzerinde bu alet aküyü deşarj ederken daha çok verimliymiş mesela aküden akım çektikçe gerilim düşer akü zayıflar bunda bariz bir fark görüyorlar iddia ettiklerine göre ömrü en az iki kat performansı yizde ikiyüzden fazla bence söylenilenin yarısı bile olsa yeterli 100 amper jel akü en az 500 tl
 
jel akü ile kuru tip akuyü birbirinden nasıl ayırt ediyorsunuz?
 
Aslında içini görmüyoruz üzerinde gel yazıyo ve fiytatı pahalı kullanınca belli oluyor jel aküyü yüzde 80 deşarj la kullanabilşyon ve ömrü uzun araçlardaki aküyü bu şekil kullanamıyoruz iki ayda akü gider bu şekilde
 
Beat50 tipi cihazlar muhtemelen düşük miktarda ters akım veriyor sanırım. Eğer böyle ise elektrotlar temizlenir. Ancak uzun vadede akünün kimyasalını bozar. Ucuz 2 tip akü vardır. 1 sulu akü, 2 kuru akü . Sulu akü araçlarda startup olarak kullanılır. Sulu akü bakım gerektirir. Bu tip aküler anlık yüksek enerji gereken yerlerde kullanılır. Ancak depoladığı enerjiyi uzun ömürlü olarak geri veremez, birden biter. Kuru aküler (yani jel-AGM aküler) ise ups gibi (VRLA olarak) yerlerde az enerji ama devamlı enerji gerektiren yerlerde kullanılır, bakım gerektirmez. Akü verimi (deşarj-şarj) ilk anda %80'dir. zaman geçtikçe bu %50'ye kadar düşer. Elektrotlar değiştirilerek tekrar kullanılabilir.
 
Kuru aküler (yani jel-AGM aküler) ise ups gibi (VRLA olarak) yerlerde az enerji ama devamlı enerji gerektiren yerlerde kullanılır, bakım gerektirmez. Akü verimi (deşarj-şarj) ilk anda %80'dir. zaman geçtikçe bu %50'ye kadar düşer. Elektrotlar değiştirilerek tekrar kullanılabilir.

Bu bilgiyi yani metninizdeki kırmızı ile işaretlediğim bilgiyi biraz daha açar mısınız? Hiç duymamıştım nasıl bir işlemdir? Kimler yapar? Kaça yapar?
 
Bunu üretici firmalar yapar. Sizden bitmiş aküyü alır. Hazır ellerindeki sıfır elektrotları yerleştirir. Tekrar piyasaya sunar.

Sizden 20-30 TL'ye alıyor zaten. Hem çevreye zarar vermiyor hem de düşük maliyetle üretiyor.
 
Beat 50 denen cihazı inceledinizmi sadece desülfatör görevi görmüyor şarj süresini kısaltoyor akım çektikçe gerilim fazla düşmüyor ani yüksek akım çekilmesini önlüyor ömrü en az iki kat artırıyor diyor fiyat 350 tl diğer desülfatör devreleri 80/90 tl
 
Dediğim gibi tam çalışma prensibini bilmiyorum. Benim yorumum ters akım verdiği yönünde idi. İşlemci vasıtası ile sistematik bir şekilde çalışmakta görünüyor. Muhtemelen kapasitör var içinde ve aşırı akım çekmelerinde devreye giriyor. Yani "soft start" yapıyor. Burada çalışma prensibini anlatacak arkadaşlar varsa sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Mesajlar
930,872
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri
Üst