Jeneratör Beslemesinde Kaçak Akım Rölesini Devre Dışı Mı Bıraksam

Katılım
29 Ara 2007
Mesajlar
51
Puanları
1
arkadaşlar benim sorunum şu şekilde ..çalıştığım işyerinde bir kuaför salonunun jeneratör beslemesinde problem vardı....panoya bir adet 3tf 22e tip transfer amaçlı kontaktör bağladım.böylelikle Elektrik kesildiğinde işletmemize ait jeneratörden besleme almaya başladılar .fakat panoda kaçak akım rölesi bağlı.kontaktörün bobin klemensinde birleştirdiğim jeneratör devresinin nötrü ile şebekenin nötrü kaçak akım rölesinin açmasına sebeb veriyor.ben daha sonra bu problemi kontaktörün yardımcı kontakları üzerinde oynayarak durumu düzelttim fakat şimdide şebeke elektriği geldiğinde yine şebekenin nötrü ile jeneratörün nötrü birleşiyor ve kaçak akım rölesi açıyor.anlayamadığım husus iki side nötr olan bağlantı neden kaçak akımı açtırıyor.bu işin bir püf noktası varmıdır.hadi diyelimki normal o zaman ben bu iki nötrü karşılaştırmadan nasıl yapabilirim yada kaçak akım rölesini devre dışı mı bıraksam ..yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Başlık bir konunun özeti niteliğinde olmalıdır..

Düzenleme:
korkmaz_design
 
Ilk aklima gelen kacak akim rolesi faz ile notr akimlari arasindaki dengesizlikten dolayi acar.Notr leri birlestirmis iseniz akim ikiye boluneceginden fazdan gecen akim ile notrden gecen akim ile farkli oldugunden kacak akim rolesi atiyor diye aklima gledi ama sizin kotaklarla yaptiginiz islem bunu gideren bir cozum ise baska sey dusunmek gerek

Iyi Calismalar
 
Kontaktörleri 4 kutuplu olarak seçseniz böyle olayla karşılaşmazdınız.Kaçak akımı devreden çıkarmanız ! gerekir.
 
Son düzenleme:
sn. rahmanersoy, kaçak akım, isminden de anlaşaılacağı üzere; giriş ile çıkış noktaları arasında kaçak arar.dolayısıyla ŞEBEKE VE JENERATÖR NÖTR ünü kaçak akımdan önce birleştirirseniz ,sorununuzun çözümü olacaktır.kolaylıklar diliyorum.
 
çok basit transferde kullandığın kontaktörler den nötrü de geçir yani nötr kesmeli yap problem ortadan kalkar
 
kontaktörleri 4 kutuplu yapman lazım şebekeyi de,jeneratörü de.nötrleri de kontaktörlerin üzerinden geçirirsen sorunun çözülmüş olacakdır.
 
Sayın rahmanersoy arkadaşım !
Jeneratör transfer sisteminde hem şebeke için hem de jeneratör çıkışları için öncelikle 4 ana kutuplu kontaktör kullanılmalı. 4 kutuplu kontaktör bulunmazsa 2 adet kontaktörü tek kontaktör gibi düşünüp, fazları ve nötrü de ayırmalı.
Yani şebeke nötürü ile jeneratör nötürü birbirine değmemeli. Yazınızdan anladığım kadarıyla siz tam tersine şebeke ve jeneratör nötürlerini kontaktör bobininde birleştirmişsiniz. Halbuki şebeke kontaktörü bobini faz ve nötürünü şebekeden, jeneratör kontaktörü bobini faz ve nötürünü jeneratörden beslemelidir.
Öncelikle bir kere şu bobine bağlı olan nötürleri ayırmalısınız. Daha sonra da 4 kutuplu kontaktörle nötürleride ayırmalısınız.
Kolay gelsin.
 
yardımlarınız için teşekkürler
 
Maliyet açısından 3 kontaklı kontaktör kullanman daha mantıklı şebeke ve jenaratör nötürlerini de k.a.k.ş den önce birleştirsen hiç bir sorun çıkmaz bununla ilgili örnek proje daha önceden yayınlamıştım kolay gelsin
 
arkadaşlar peki kontaktörleri 3 kutuplu diilde 4 kutuplu seçtiğimizde akımda bi ayar değiştirmeye gerek varmı
 

Forum istatistikleri

Konular
129,852
Mesajlar
930,756
Kullanıcılar
452,706
Son üye
nurbay aktaş

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst