Jeneratör Panosu Yardım

inkayali23

Üye
Katılım
15 Kas 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Mevcut durumda 800 kVA 'lık 2 adet trafomuz var. 2 Trafonun alçak gerilim panolarından yük çekilmektedir. Trafolar yedekli bir şekilde çalışmakta. TR1'de arıza olursa TR2 trafosu tüm yükü üzerine almakta.Eğer TR2 trafosunda arıza olursa TR1 trafosu tüm yükü üzerine almakta. Eğer Trafolların her ikisine gelen Orta Gerilim hattında elektrik kesintisi olursa 2 tane 880 kVA lık jeneratör sekron olarak devreye girmektedir. Tüm yükü beslemektedir . 2 jeneratör sekron olarak çalışmaktadır. Bu yüklerin devreye girip çıkmasını 1 adet PLC'li otomasyon ile sağlanmıştır.
PLC 10 yılın ardından düzgün çalışmamaya başlamıştır. Elektrik gittiğinde jenaratör çalışmamaktadır. Bir firmayla yapılan görüşmelerde bize çıkarılan örenek proje şöyledir. TR1 trafosunun yükün bir kısmını beslemesi. TR2 trafosunun da diğer kalan yükü beslemesi. TR1 trafosunda arıza olursa jenaratörün devreye girmesi. TR2 de arıza olursa jeneratörün devreye girmesi. Örnerdikleri projede enerji sürekliliğinin biraz düştüğünü düşünmekteyim. Eğer jeneratörler çalışmazsa sistem enerjisiz kalacaktır. Sistem mutlaka enerjili olması gereken bir şekilde çalışmaktadır.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Neden öyle düşünüyorsunuz?Bana değişen birşey olmayacak gibi geliyor.
Belkide önerdikleri daha uygun.
 
ne alaka ben anlamadım, jeneratörcü arkadaşların güç bağlantılarını değiştirmek gibi bir zorunlulukları yokki?? sadece elektrik gittiğinde devreye girmeyen jeneratörleri devreye girmesini sağlayacak kumanda panosu yapıcaklar. güç bağlantılarını niye oynamak istiyolar ben anlamadım.
 
jeneratörcü arkadas heralde maliyeti düşünmüş:)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,020
Mesajlar
922,567
Kullanıcılar
451,263
Son üye
ozanbicer

Yeni konular

Geri
Üst