mıknatıs ve bobin çerçeve genişlikleri ile birbirleri arasındaki boşluklar ona göre ayarlanıyor. Aynı anda etkilemez. Açı farkı var.Evet benim yukarıdaki beceriksiz cizimimde sizin çizdiğiniz sağdaki örnekti bazı alternatör uygulamalarında bobin sayısı aynı fakat noktasız sayısı farklı bu fark neden oluyor etkisi de birde mıknatıs birinci fazdayken fazla miknatistan dolayı 3 faz da aynı anda kutupta kalması nasıl engelleniyor
Kusura bakmayın mıknatıs sayısı farklı , aynı bobin sarımı aynı kasa hiçbir farkı yok fakat birinde 12 mıknatıs digerimde 14 diğerinde 6 bunu anlayamıyorummıknatıs ve bobin çerçeve genişlikleri ile birbirleri arasındaki boşluklar ona göre ayarlanıyor. Aynı anda etkilemez. Açı farkı var.
Noktasız sayısını anlamadım.
Sargıların göbek genişliği kadar olmalı mıknatısların genişliğialtta resmini verdiğim alternatör den örnek vereyim , bu alternatörün sarım şekli resimde görülüyor , bu alternatör aynı bobin sayısı ve aynı sarım şekline sahip olmasına rağmen bazı kaynaklarda mıknatıs sayısı 24 , bazı kaynaklarda 12 , bazılarında 8 bazılarında 32 , sormak istediğim bu mıknatıs sayısını belirlerken neleri göz önüne alarak belirliyorlar , yani 3 fazlı alternatör ama 3 fazın üzerinden aynı anda manyetin alan geçiyor normalde aralarında belirli bir mesafe olması gerekli değilmi örneğin 1 faz üretimdeyken 2 faza manteyin alan yeni geçiyor olması gerekli değilmi o sırada 3 faz boşta olması lazım değilmi , neye göre kalıcı mıknatıs sayısı belirlenip yerleri tespit ediliyor
Ekli dosyayı görüntüle 110099
mesela ben 12 bobinli nüveli bir alternatör sarımı yaparken neye göre mıknatıs sayısını belirlemem lazım ve açılarını ayarlamam lazım
abim benmi anlatamıyorum senmi anlamıyorsun , 12 bobinli nüveli alternatörde bazıları rotora 12 mıknatıs koyuyor bazıları 32 , bunu yaparken nelere dikkat edip neye göre bu kutup sayısını arttırıyorlar benim sorum bu bunun dışında soru yok abim aynı tip alternatörde bazısı 32 kutuplu bazısı 8 kutuplu ben bu kutup sayısını arttırmak istersem nelere dikkat etmem lazım ve nasıl arttırabilirimabivciğim rotor kaç kutuplu mıknatıslanmayaı yapan rotor arada anlatayım yav