jeneratörde nötr ve toprak sorunu

volky

Üye
Katılım
14 Mar 2008
Mesajlar
392
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar .şimdi işletmemizde sistem trafomuz gelmediği için jeneratörden besleniyor ve trafo panomuza bağlı.panodaki kaçak akım reölesi nötr ile toprak birleştirildiğinde çalışmıyor.bozuk değilller bunu biliyorum sebebi acaba ne olabilir.
saygılar.
 
Sn.volky ,bunun sebebi jeneratörün nötürünün işletme topraklamasının olmayışıdır.Bu durumda fazlar ile toprak arasında potansiyel fark olmadığından,ölçtüğünüzdede bir şey göremezsiniz.Kak rölesi çıkışında nötr toprak birleştirmeniz bir şey ifade etmez.
 
Tknsyn arkadaşımızın tespiti tamdır...Yapılması gereken : Tıpkı trafoların işletme topraklamasını yapar gibi, Jeneratör nötrüne, izoleli bir iletken üzerinden iyi bir topraklama yapmaktır. Sorun düzelecektir.Saygılar
 
teşekkür ederim ikinizede
 
benimde böyle bir sorunum vardı denk geldi, teşekkürler,
 
ama jenaratörün nötrünü torakladığım zaman zaten sistemde direk nötr ile toprağı birleştirmiş oluyorum buda sıkıntıdır bana göre nasıl olacak?
 
ama jenaratörün nötrünü torakladığım zaman zaten sistemde direk nötr ile toprağı birleştirmiş oluyorum buda sıkıntıdır bana göre nasıl olacak?

1) Nötr noktasının topraklanması kaçak akım koruma sistemi öncesi olduğu için sorun olmaz çünkü aynı sistem transformatördede mevcut.
2) Transfer şalterleri Şebeke ve jeneratör 4 kutuplu seçilmelidir.
 
arkadaşlar, 2,5 kva bir fazlı 4 zamanlı jeneratörümün çıkış kutuplarına baktığımda hem faz da hem nötrde elektirik olduğunu k. kalemiyle görüyorum. Bu nedendir, jeneratörde nötr olmaz mı olmalıysa ki öyle düşünüyorum neden yok ve nasıl birini nötr hale getireceğiz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,910
Mesajlar
921,612
Kullanıcılar
451,065
Son üye
ümit karasu

Yeni konular

Geri
Üst