Jeneratörle Trafo Besleme

ruskan

Üye
Katılım
21 Haz 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba Arkadaşlar;

Elimde bulunan 3 KW gücünde 640V luk özel bir AC bir motoru çevirmek için 400V/640V luk bir trafo yaptıracağım. Bu trafoyu jeneratörle beslemem gerekecek.Biraz büyük olmakla birlikte 30kVA lık bir trafo düşünüyorum. Ancak trafonun bağlantı tipi hakkında pek bilgi sahibi değilim.
bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Arkadaşım oncelıkle 3 kw bı ac motorun var buda 3000w yapar 30kva lık bır jeneratörden 24 kwatt alırsın 24 000 watt yanı neden bu kadar buyuk bı jeneratore ıhtıyac duyuyosun bır motor ıcın bunu anlayamadım.eger 3kw bır motor baglıcaksan 4kvalık bır jeneratorde ısını gorur pıyasada 4 kvalık olmayabılır 8 kva felan alırsın.
 
trafoyu neden 30 kva olarak düşünüyorson...işini 8 kva lık tr görür.. trafo tipi bağlantı vs konusunda imalatçı firma yardımcı olacaktır...
yalnız tesisatta kullanacağın koruma ve yolverme malzemeleri...... 640v ...değerine uygun olmalıdır....
 
Arkadaşlar böyle bir trafo seçmemin sebebi tamamen çalıştığımız firmanın Bakım kriterleriyle alakalıdır. Minimum 20kw üretecek bir trafo istedikleri için 30kva seçildi. Sistemde daha büyük motorlarda mevcut. bunlar için de yatırım yapmış olduk kısacası...Ben daha çok bağlantı tipinin ne olması gerektiği hakkında kararsız kalmıştım.görüştüğüm trafo firmaları Y-Y bağlı bir seçimin uygun olacağını söylediler. Tesisat tamamen 640V a göre dizayn edilmiş zaten orada bir sıkıntı yaşamayacağımı umuyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,202
Mesajlar
924,230
Kullanıcılar
451,566
Son üye
adak3475

Yeni konular

Geri
Üst