kömür ve taşı ayırma.

Katılım
5 Şub 2016
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
36
Konum
ÇORUM
Kömür ve taşı ayırmak için bir sensör vs ihtiyacım var.
kömür ve taşı fiziksel olarak ayırt edemiyoruz örneğin boyutu,rengi,ağırlığı
kimyasal özellik olarak ayırabilecek bir sensör veya devre varmıdır.
yardımcı olabilirmisiniz.
 
Slm. Bu onu hakkında herhangi bir tecrübem olmamakla beraber nacizane fikrim şu yöndedir.
Color sensör ihtiyacınızı karşılamayacaktır Yüzey pürüzlülüğü ve renklerin birbirine yakın olması dez avantajınız olacaktır.
Dedector sensör gurupları araştırılabilir. Çeşitli madenler için mevcut fakat çok pahalı bir uygulama olur.
bana göre en mantıklısı görüntü işleme prensibi ile yani kameralı algılama yöntemi ile ayırmak en mantıklı çözüm olurdu ve bu konu üzerine yoğunlaşırdım.

Ayrıca hacim ve kütle olarak parçalar küçük ise bir fan vasıtası ile yukarıdan aşağıya dökülen malzemelere doğru bir hava akımı uygulanarak kömürün farklı taşın farklı yerlere düşmesi sağlanabilir.
 
Kütle spektrometresi ile ancak mümkün sanyorum ama öyle seri bant şeklinde tespit olmuyor etmiyor! Genelde lab lar, polis labında kullanılır ipuçlarının analizini yapıp yapısını öğreniyorlar ordan da hangi eşyada üründe olduğunu ... filmlerde görürüz , ha bir de uzaya giden araçlar toprak örneklerini yapıp arşivliyorlar.
http://slideplayer.biz.tr/slide/2435604/
 
kömür ve taşın özgün ağırlığı ile kapasitenizi iletirseniz yardımcı olacm
 
Son düzenleme:
ilginiz için teşekkürler özgün agırlıktan kastımız nedir taş kömürün agırlığı sürekli degişken aynı şekilde hiçbir zaman çıkmıyor.
 
SORTÜRK isimli mersinde AKYÜREK firmasının ürettiği makine var. Diğer adı SORTEX dir. hazne üzerindeki kameralar yardımı ile SETLENEN değerdeki ürünler akış yolunun altında bulunan hava delikleri ile istenen bölüme itilir. örneğin 4 yollu SORTEX cihazı kırık , yeşil, mor ve boyut olarak daha küçük bakliyatı saatte 5 ton a kadar ayırabilir.

SORTÜRK firmasıyla bi iletişime geçin. yardımcı olacaklardır. ( ben sordum sizden kapasite ve akış yoluna girecek maden in ortalama agırlıgını vs soracaklardır ) .
 
hocam teşekkürler saolun ilginiz için autonics firmasının üretmiş oldugu optik sensör var iki cismide tanıtıp ayrıştırma yapılabiliyormuş bir adet istedim denemesini yapıp buraya not düşerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,101
Mesajlar
923,243
Kullanıcılar
451,415
Son üye
efe01

Yeni konular

Geri
Üst