Köprü diyot paralellenir mi?

Değerli ustalarım 1 adet 100 amper 1600 v köprü diyot yaklaşık 1.5 kw çıkış veriyor ben 2 adet köprü diyotu birbirine paralel bağlasam 3kw çıkış alabilir miyim?

Değerli ustalarım 1 adet 100 amper 1600 v köprü diyot yaklaşık 1.5 kw çıkış veriyor ben 2 adet köprü diyotu birbirine paralel bağlasam 3kw çıkış alabilir miyim?
Elektriksel sisteminiz hakkında fikir sahibi olmadan bu konuda malesef fetva veremeyiz. Varsa devre semanız -planınız onun üzerinden ne yapacağınızı izah etmeniz lazım.

gerilim düşümü yaratacak kablolamayla paralellenirse problem olmaz bence kendini otomatik dengelemeye çalışır iyice 0 a 0 olmasa bile

Elektriksel sisteminiz hakkında fikir sahibi olmadan bu konuda malesef fetva veremeyiz. Varsa devre semanız -planınız onun üzerinden ne yapacağınızı izah etmeniz lazım.
Şöyle anlatayım ustam bi tane inverter var ac girişi yok o yüzden jenaratör ile şarj edemiyoruz bizde köprü diyot ile dc şarj etmeyi düşünüyoruz hatta tek diyotla denedik 1.5kw basıyor mümkün mü 2 diyotu bir yapsam kwtı yükseltebilir miyim?

Şöyle anlatayım ustam bi tane inverter var ac girişi yok o yüzden jenaratör ile şarj edemiyoruz bizde köprü diyot ile dc şarj etmeyi düşünüyoruz hatta tek diyotla denedik 1.5kw basıyor mümkün mü 2 diyotu bir yapsam kwtı yükseltebilir miyim?
Neyi şarj ediyorsunuz, kaç volt? AC'yi köprü diyotla doğrultmakla gerilim/volt uygun olsa bile sağlıklı şarj edemezsiniz! Akülerin belli sürelerle sabit akım, sabit gerilim gibi şarj karakteristikleri vardır.

güzel insan, şu inverter amcanın yakışıklı bir resmini paylaşsan, sonra da şu sistemi görsel olarak anlatsan. kaç tane akü amcamız var, tanesi kaç amper, toplamda kaç amper. bir de sistemde kullandığın voltaj nedir? gibi gibi bilgileri bizlere ver ki. beyin fırtınası işe yarasın. yoksa teoride doğru olan şeyler bile yanlış sonuçlar doğurabilir. 1,5 kw yetmiyor diyorsun. ben düz mantık gidiyorum % 10 la şarj et dermişim.1500 kw akü kapasitesi gibi uçuk rakamlar çıkıyor. benim matematiğim o kadar büyük sayılara ermez. anlaşılabilir bir şekil sisteminizi lütfen görsellerle destekleyerek anlatınız.

4 tane metal govdeli civatali tip diyod alip kendi koprunu kur. Hazir kopruleri paralellemeyle falan ugrasma.

1736626350358.png

Mesela google da 250A 600v rectifier diode yaz ara.

• Beğen
Tepkiler: jes
Filtre devreleri ve şarj-gerilim izleme modülleri olmadan böyle bodoslama akü şarjı olmaz. Tez zamanda aküleri kucağınıza alırsınız. Bu tür modüllerin pwm olanları bile akülerin ağzına s..... r. Kaliteli cihaz lazım (mppt) .

Diyotların paralel bağlanmasındaki en büyük problem iletim yönünde, diyot üzerinde düşen voltajdır.

Her diyottun, (aynı yarı iletken üzerinde dtğilse) Vf farklıdır.

Vf ne kadar düşük ise, o diyottan daha fazla akım geçer ve bu süreç diyot yanana kadar devam eder.

Yani, paralellemek akımı iki katına çıkarmaz.

Eğer çöldeyseniz, yani istediğiniz diyotu bulamıyorsanız, veya elinizde çok miktarda köprü diyot varsa, her bir köprüyü "tek" diyot olarak kullanıp 2 kat voltaj ve 2 kat akım kapasiteli köprü yapabilirsiniz.

Veya, çok zorlarsanız şöyle bir bağlantı yapabilirsiniz.
1000019677.png

Forum istatistikleri

Konular
130,305
Kullanıcılar
453,568
Son üye
mertr1907

Yeni konular

Geri