Evet aynen dediğiniz gibi, primere 110 v luk beslemeyi reosta ile 0 dan yükselterek uyguluyoruz ancak bu reostanın verdiği voltajın elktronik kartla hiçbir bağlantısı yok göstergenin kablolarını resimde açıklamaya çalışmıştım. yani şöyle diyeyim reosta primere voltajı yolluyor yüksek gerilim çıkışından da voltaj alıyoruz o kadar; gösterge reostadan okuyarak orantı kurmuyor, göstergenin bir kablosu direk o presli dediğim trafonun içine gidiyor resimde var kahverengi kablo başka hiçbir yerden aralarında bağlantı yok bunu anlamıyorum, diyelimki trafonun içerisinde oluşan gerilime orantılı olarak göstergeye sinyal gönderen birde başka bir sargımı vardır? eğer öyle ise primer ve sekonder sağlam iken sadece bu sargımı arızalı? trafonun dış görüntüsüne bakınca bütün sargılar üst üste tek bir nüveye sarılı gibi gözüküyor. Valla kardeş eğer resimleri iyice incelerseniz belki aklınıza bir fikir gelir çünkü benim aklım kısır döngüye girdi bu gösterge değer göstermez ise gitti boşa emekler. Örnek bir stator resmini koymuştum 8 ayda tamamladık test edemiyoruz ki işi teslim edip paramızı alalım.
dostum sanırım sinyal ucu güvenlik sebebiyle parafudura bağlanmış,acaba parafudr bozuk olabilirmi,genelde dijital göstergelerin sinyal kaynağı analog dijital konvertörlerdir,eğer sinyal bir gerilim veya akım trafosundan okuyorysan bunu tespit et. bence üzerinde 120 yazan trafo birinci yüksek gerilim trafosu.acaba bu trafoya uygulanan düşük gerilim herhangi bir gerilim düşürücü aracılığıyla(trafo,direnç vd)azaltılıp sonrada bir diyot aracılığıyla doğrultulduktan sonramı 5 voltluk ölçme sistemine gönderiliyor ve trafonun çevirme oranı bilindiğinden çıkış gerilimi böyle tespit ediliyor.dijital bölümdeki kalibrasyon bu çevirme oranına göre belirleniyor.örneğin 110 volt 50kv 55 volt 25 kv gibi örnek sadece. zira dc 5v ile deneme yaptığını belirtmişin,ayrıca sistemin çıkış akımını nasıl ölçtüğünü tespit etmelisin,
kolay gelsin