üstadım bu konuya cevap yazmak hayatta en son istediğim şey hatta cevap bile yazmayayım diyorum kendime . yanlız o 5 ka 100 ka öle bişi değil o bir standart direnme akımı demek o mantıken bu aletlerlerden 5ka geçirecek haliniz yok kısa devre kesme kapasitesi bu bu aletin kısa sürelerde 2 defa bu akımı kesebileceği ve aletin buna dayanabileceği anlamı taşır .. yani mesela bu testler örnekleme ile yapılır her 200 şalterden bir numune alınır raslansal olarak banttan kısa dvre kesme kapasitesi ne ise o akım 2 defa uygulanır . beklenen davranış bu kısa devre esnasında cihazın açması ve karşı kontağa şerare akım geçirmemesi ark söndürücülerinin çalışması ve alev almamasıdır .. bunlardan hepsini sağlıyorsa evet bu cihaz güvenlidir ve kullanılabilir manası çıksar . aksi 1 durumda cihaz kalite olarak kötü kabul edilir .. burda istenen durum
Sigorta görevi yapması yada 5 ka da çalışması değildir istenen durum yüksek bir akımda akımı kesebilme kabiyeti kontaklarının yapışmaması izolasyonunun sağlam olması ve alev almamasıdır ..
herzaman söylediğimi gene söylüyorum sigorta dediğiniz şey eriyen teldir . kopuyorsa evet o sigortadır .
sizin dediğiniz w otomat lar ne bileyim tmşler mekanik yolla açan zımbırtılar sigorta kapsamında sayılamazlar .. devre koruma elemanlarıdır kolay diye kullanıyoruz başka bişi o . öle kısa devre yapıyorumda sigorta atmıyorda bilme nede vırttıda zırttıda böle bir dünya yok böyle saçma bir olayda yok . 1 ameperin geçebileceği telin kesiti bellidir 10 amperin bellidir yüz amperin bellidir o tellere akım verin ölçün atmıyorsa tel kopmuyorsa oturalım tartışalım .. ama otomattı tmşdi bunlar üzerinde tartışmak son derece anlamsız ve gereksiz hava nemlidir kontağı yapışmıştır mekanizma bozuktur içine toz dolmuştur ,nemli yerde çamıurşlaşmıştır , paslanmıştır, yayı çıkmıştır ,çamur dolmuştur ne bilim vardır kendinden menkul bir kerameti. yav nese gene boş boş gevezelik ediyorum affola