Mehnet_clk
Üye
Arkadaşlar merhalar. Bu iki kaçak akım rölesi arasındaki farkı bilenler açıklayabilir mi. Aralarında fiyat farkı da var. Şimdiden teşekkür edrim.
Neden uygun değil?Her ikiside ,kullanılmaları uygun olmayan AC tiptir.
Bazı rölelerde test direnci iki faz arasına bağlıdır bazılarında faz nötr arasına bağlıdır. 3 fazla test etseydiniz muhtemelen atacaktı. Dairenizde röleye 3 faz mı giriyordu yoksa test sırasında yapılan gibi bir fazı mı köprülemiştiniz?Basic M olanından taktım daireme. Test butonuna basınca atmıyordu. Geri götürdüm. Elektrikçi arkadaşta test etti. O da attıramadı. Aynısından bir tane daha getirdi yine atmadı. Başka marka denedik. Başka markaların attığını gördük. (test butonuyla test ediyoruz bu arada. Röleler trifaze. Biz tek fazı köprü yaparak denedik. ) Onu iade ettim. Başka bir yerden İlk resimdekini aldım. Bu biraz daha pahalı basic M ye göre. Eve getirip taktığımda test butonuyla attığını gördüm. Dükkanda aynı fazı değilde
r-s-t fazlarını deneseydik fark olur muydu acaba. Onunla bir ilgisi var mı bu işin.
Neden uygun değil?
Dairemde 3 faz var sanıyordum düne kadar. Sigorta kutuma baktığımda 3 faz görüyorum. Fakat aşağıda sayaca baktığımda monofaze olduğunu gördüm. Daire 3 yıllık daire. Apartman girişinde her daireye 300ma bağlamışlar. Fakat daire girişinde yoktu. O yüzden alıp bağladım.Bazı rölelerde test direnci iki faz arasına bağlıdır bazılarında faz nötr arasına bağlıdır. 3 fazla test etseydiniz muhtemelen atacaktı. Dairenizde röleye 3 faz mı giriyordu yoksa test sırasında yapılan gibi bir fazı mı köprülemiştiniz?
Demekki röle sağlammış tesisat ve test yönteminde sıkıntı varmış. Daire girişine 30mA olmazsa olmaz.Dairemde 3 faz var sanıyordum düne kadar. Sigorta kutuma baktığımda 3 faz görüyorum. Fakat aşağıda sayaca baktığımda monofaze olduğunu gördüm. Daire 3 yıllık daire. Apartman girişinde her daireye 300ma bağlamışlar. Fakat daire girişinde yoktu. O yüzden almak istemiştim.
ABB olsun istiyorsanız,A veya Apr tipini alın.Nedenini,burada daha önce bu konu ile ilgili yapılmış bolca açıklamaları okuyarak öğrenebilirsiniz.2. sıradakinin üstünde kod numarası var ve verebilirseniz,araştırabiliriz.
Dairemde 3 faz var sanıyordum düne kadar. Sigorta kutuma baktığımda 3 faz görüyorum. Fakat aşağıda sayaca baktığımda monofaze olduğunu gördüm. Daire 3 yıllık daire. Apartman girişinde her daireye 300ma bağlamışlar. Fakat daire girişinde yoktu. O yüzden alıp bağladım.