Kaçak akım koruma rölesi

Mehnet_clk

Üye
Screenshot_20241207_141346_com.android.chrome.jpg
ar
Screenshot_20241207_141256_com.android.chrome.jpg

Arkadaşlar merhalar. Bu iki kaçak akım rölesi arasındaki farkı bilenler açıklayabilir mi. Aralarında fiyat farkı da var. Şimdiden teşekkür edrim.

Basic M olanından taktım daireme. Test butonuna basınca atmıyordu. Geri götürdüm. Elektrikçi arkadaşta test etti. O da attıramadı. Aynısından bir tane daha getirdi yine atmadı. Başka marka denedik. Başka markaların attığını gördük. (test butonuyla test ediyoruz bu arada. Röleler trifaze. Biz tek fazı köprü yaparak denedik. ) Onu iade ettim. Başka bir yerden İlk resimdekini aldım. Bu biraz daha pahalı basic M ye göre. Eve getirip taktığımda test butonuyla attığını gördüm. Dükkanda aynı fazı değilde
r-s-t fazlarını deneseydik fark olur muydu acaba. Onunla bir ilgisi var mı bu işin.
Her ikiside ,kullanılmaları uygun olmayan AC tiptir.
Neden uygun değil?

Basic M olanından taktım daireme. Test butonuna basınca atmıyordu. Geri götürdüm. Elektrikçi arkadaşta test etti. O da attıramadı. Aynısından bir tane daha getirdi yine atmadı. Başka marka denedik. Başka markaların attığını gördük. (test butonuyla test ediyoruz bu arada. Röleler trifaze. Biz tek fazı köprü yaparak denedik. ) Onu iade ettim. Başka bir yerden İlk resimdekini aldım. Bu biraz daha pahalı basic M ye göre. Eve getirip taktığımda test butonuyla attığını gördüm. Dükkanda aynı fazı değilde
r-s-t fazlarını deneseydik fark olur muydu acaba. Onunla bir ilgisi var mı bu işin.

Neden uygun değil?
Bazı rölelerde test direnci iki faz arasına bağlıdır bazılarında faz nötr arasına bağlıdır. 3 fazla test etseydiniz muhtemelen atacaktı. Dairenizde röleye 3 faz mı giriyordu yoksa test sırasında yapılan gibi bir fazı mı köprülemiştiniz?

Bazı rölelerde test direnci iki faz arasına bağlıdır bazılarında faz nötr arasına bağlıdır. 3 fazla test etseydiniz muhtemelen atacaktı. Dairenizde röleye 3 faz mı giriyordu yoksa test sırasında yapılan gibi bir fazı mı köprülemiştiniz?
Dairemde 3 faz var sanıyordum düne kadar. Sigorta kutuma baktığımda 3 faz görüyorum. Fakat aşağıda sayaca baktığımda monofaze olduğunu gördüm. Daire 3 yıllık daire. Apartman girişinde her daireye 300ma bağlamışlar. Fakat daire girişinde yoktu. O yüzden alıp bağladım.

Dairemde 3 faz var sanıyordum düne kadar. Sigorta kutuma baktığımda 3 faz görüyorum. Fakat aşağıda sayaca baktığımda monofaze olduğunu gördüm. Daire 3 yıllık daire. Apartman girişinde her daireye 300ma bağlamışlar. Fakat daire girişinde yoktu. O yüzden almak istemiştim.
Demekki röle sağlammış tesisat ve test yönteminde sıkıntı varmış. Daire girişine 30mA olmazsa olmaz.

ABB basic
https://new.abb.com/docs/librariesprovider84/turkey/abb_basic_brosuru.pdf

BMF31440
https://new.abb.com/products/2CSF604031R1400/bmf31440

FH204
https://new.abb.com/search/en/results#query=FH204#lang=en

Dairemde 3 faz var sanıyordum düne kadar. Sigorta kutuma baktığımda 3 faz görüyorum. Fakat aşağıda sayaca baktığımda monofaze olduğunu gördüm. Daire 3 yıllık daire. Apartman girişinde her daireye 300ma bağlamışlar. Fakat daire girişinde yoktu. O yüzden alıp bağladım.

Dairemde 3 faz var sanıyordum düne kadar.
Sigorta kutuma baktığımda 3 faz görüyorum

Ölçüm voltaj Trifaze
Faz nötr arası 220V
Faz faz arası 380v
Görmeniz lazım .

Sayaca baktığımda monofaze olduğunu gördüm.
Sayaç monofaze ise
Tesisata monofazedir .
Sayaç trifaze ise
Belki tek fazdan verilmiştir .
Diğer 2 faz bantlanmıştır .
Siğorta kutusudaki 30mA Kakr niz monofaza trifaze ?

Tesisat tam bilinmiyor ( beyanınız ? )
Sayaç panosu ve siğorta kutusu fotolarını yayınlamanız .

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,116
Kullanıcılar
453,179
Son üye
canerakdeniiz

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri