Kaçak akım koruma rölesi

Arkadaşlar Kaçak akım rölesi (Monofaze) Fazdan çekilen akım ile nötürden geriye dönen akımı karşılaştırır. Bu iki akım arasındaki fark 30 mA.'i geçtiği zaman devreyi açar.
Yani evde topraklama var yada yok eğer gelen akımın bir kısmı (30 mA'den fazlası) insan üzerinden veya ıslak zemine değerek vs. toprağa gidiyorsa K.A.K çalışır. (buradaki topraktan kasıt illa topraklama olacak anlamında değildir.)
NOT: Topraklamanızı en kısa sürede yaptırınız.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
siz sıfırlama yaparak kakr takarsanız nötr üzerindan zemine kaçak olacağından dolayı kakr devamlı atcaktır.kakr bğlayacaksanız toprak hattı çekin.
 

... (Kirchoff) Kirşof akımlar kanunu... Bir düğüme giren akımların toplamı çıkan akımların toplamına eşittir yada bir düğüme giren ve çıkan akımların toplamı sıfırdır) Peki sayın ertek prizlerin toprak klemensine neyi bağlayacaksınız nötür ucunumu tabi siz nötür ucunu bağlarsınız o nötrde hiçbir cihazın gövdesinden ıslak zemin bile olsa toprağa 30 mA lik eşik değerini geçip akmaz dimi? dolayısı ile atmaz dimi? siz kaç kez denediniz bu sistemi bu şekilde? teoride doğru gibi görünsede pratikte kaç kez çalıştı? ...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Konudaki polemik içerikli mesajlar silinmiş / düzenlenmiştir.
 
dün eve elektrikçi getirdim.kaçağın yerini mutfak dolabının arakasında buvat olmalı, orada bir bölgede dedi.kısmetse yarın mutfak dolabını söküp arkada buvat arayacağız.bakalım ne çıkacak.buradan paylaşırım.yardım etmeye çalışan tüm arkadaşlara teşekürler.kaçak akım rölesi taktırayım dedim, bi türlü kurulamadı her defasında attı.anlaşılan önce kaçağı halletmek gerek.hayırlı ramazanlar..
 
Arıza yeri tespiti için tavsiyem, tüm sigortaları açtıktan sonra, sigortaları tek tek deneyerek kaçağın hangi linyede olduğunu bulabilirsin. Biraz vakit alır zannımca.
Ayrıca kakr'nin topraklama ile bir hukuku yoktur. Kendi işine bakar. Ama dokunursa (sıfırlama da denir) affetmez. Anında açar.
Ecmain.

arkadaslar koruma rölesi tam olarak ne oluyor .. kaçak akım rölesi baska bırsey sanırsam..

..........koruma rölesi.

a)Kaçak Akım
b)Mesafe
c)Bucholz
...
...
...
...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
MERHABA ARKADAŞLAR.
dün elektrikçi evdeydi.ama kafam hala rahat değil.sayın yanına kakkr takıldı siemens marka.ama çalıştığından emin değilim.mesela buzdolabından gövdeye kaçak var.evin toprak bağlantısını sigorta kutusundaki yerinden ayırdı.dolaba dokundu elaman bi güzel çarpıldı ama röle açmadı.açması gerekmezmi? birde kakkr devreye nasıl bağlanır.sayacın tam yanına olacak şekilde anlatan olursa sevap işler mübarek gün...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…