kaçak akım koruma rölesi

Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kaçak akım koruma rölesi acil butonuyla devreden nasıl çıkartırım
fazı acil stop butonundan geçirip lamba ucuna bağla lambanın diğer ucunada topraklamayı ver bastığın anda açacaktır. devreye herhangi bir alıcı bağlamazsanız sadece nötr ve toprağı kısadevre yaparsanız nötr üzerinde akım akışı olmadığı zaman role açmaz. slm
 
Eğer devrede yük olmazsa kaçak akım atmaz yani bir tane lamba veya başka birşey mutlaka devrede çalışmalı ki bu yaptığınız işlemle kaçak akım atsın

Çalışan bir pano üzerinde uygulamıştım. Amacım oda dışına konan bir acil stop düğmesine basarak oda içerisine girmeden panonun enerjisini kesmekti.
 
Yaptığımız bir makina da 10 tane rezistans kullandık. Bu rezistansların 1 tanesi 200w toplam 2000W olacak. Bunları 5'er 5'er ayrı fazlara bölerek besleme yaptım. (Sistemde başka ısıtıcılar var onu da diğer faza verdim. Bunlarda toplam 2000W civarı.) Bu 10 rezistansın bağlantı klemenslerini tam olarak kutu içine koyup kapatamadığımız için KAR takmayı düşünüyorum. Bununla sadece rezistansların olduğu kısmdaki kaçakları kontrol etmeyi düşündüm. Bu yüzden 2 tane monofaz KAR kullanmayı planlıyorum. Ancak üç fazlı KAR kullanarak tüm sistemi kontrol etmek mümkün olabilir mi? (Sistemde ayrıca kumanda ünitesi ve 3 faz asenkron motor da var.)
 
Üstad Rezistansa kacak akim takacaksaniz bence hepsinin başına ayrı monofaze kakr kullanin..iclerinden biri kakr attirirsa ki artıracak ilerde kireclenmeden vs.ugrasir durursunuz hangisi artırıyor diye.
 
Üstad Rezistansa kacak akim takacaksaniz bence hepsinin başına ayrı monofaze kakr kullanin..iclerinden biri kakr attirirsa ki artıracak ilerde kireclenmeden vs.ugrasir durursunuz hangisi artırıyor diye.

Bu rezistanslar su ısıtmayacak. Açıkta metal ısıtıcak, her biri yaklaşık 200 C ısıtacak. Ben şimdilik 5li gruba bir KAKR kullanmayı düşünüyorum.
Her bir rezistansa ayrı ayrı takmak şu anki sistemde zor. Çünkü elektriği döner fırçalı bilezik üzerinden veriyoruz. O yüzden hepsini ayırmamız mümkün olmaz. Sadece 5'erli grup olarak iki tane KAKR kullanayım diyorum. İnşallah bir sıkıntı olmaz.
 
Üstad iste söylemek istediğim bir tanesi arizalansa 5 rezistans birden enerjisiz kalir..bundan da önemlisi hangisinin attirdigini bulman zor olur.teker teker ayırıp denemen gerekir..hepsinin kakr ayri olsa boyle ugrasmazsiniz.kolay gelsin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…