kaçak akım neden atıyor

kartal71

Üye
Katılım
16 Ocak 2010
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
33
merhaba herkeze sorum şu topraklı prize ç.makinesi takınca atıyo bende sıfırlama yapıyım(nört ile toprağı balayım diye)yine atıyo kaçak akım rölesi.bu sefer toprafı iptal ettim taktım çalışıyo sakıncası varmıdır?
ne yapmam gerekiyo?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kardesim makine gövdeye kacak varmı baktınmı.k.a.r.si fazdan gecen akımla notrden dönüs yapan akımın dengesine göre çalışır.isitemi kontroletmende yarar var.
 
kardesim makine gövdeye kacak varmı baktınmı.k.a.r.si fazdan gecen akımla notrden dönüs yapan akımın dengesine göre çalışır.isitemi kontroletmende yarar var.

arkadaşın dediği dogru yapman gereken çamaşır makinasındaki kaçagı bulmak.şu an çok riskli bir durumda makinayı kullanmaya başlamışın.

kaçak akım atmaya başlamış ise ve bunu bir cihazda tesbit etmiş isek cihazı söküp atmamız lazım kaçak akım rölesini değil.:mad:
 
birde topraklamya bağlı olan kablo gerçekten topraklama mı?eğer toprkalmaya bağlı olan kablo nötr kablosu ise bunu yapar.makinanın gövdesine nötr değmeyecek.bazı tesisatçılar kabloları karıştırıp toprak yerine nötr bağlayabiliyor.buda kaçak akımın atmasına sebep oluyor bunu kontrol et.prizdeki toprak kablosuyla nötr kablosunda kısa devre var mı ona bak.
 
Ne yazikki yanlis bir islem yapmissin. Kacak akim rolesi seni uyarmis, camasir makinesinde yolunda gitmeyen bir seyler var diye.

Roleyi eskisi gibi baglayip, makineye yogunlasman gerekiyor. Toprak ve notr bir yerlerde temas ediyor. Veya makine de bir kacak var.
 
arkadas senin topraklamanda degil makinende hata var yaptıgın iş tehlikeli topraklamanın cok önemli oldugunu bilmen gerekir
 

Forum istatistikleri

Konular
129,173
Mesajlar
923,920
Kullanıcılar
451,525
Son üye
ituran20

Yeni konular

Geri
Üst