kahraman 77
Paylaşımcı üye
merhaba arkadaşlar bir konuda bilginize ihtiyacım var.Bizim fabrikamız dondurulmuş gıda fabrikası taze gelen ürünleri havuzlarda yıkayıp bantlarda temizlendikten sonra IQF de -25 derecede donduruyoruz.Üretim makinelerimizin üzerlerine motor koruma şalterleri var.makineyi motor koruma şalteri üzerinden açma kapama yapıyoruz.bazı makinelerimizide kontaktorle hareket veriyoruz.Üretim makinelerimiz sabit makineler değil her makine üretime göre yer değişikliği yapıyor.İşletme içersinde buyuk bir dağıtım panosu var.panonun içinde sigortalar sigortalardanda tavandaki prizlere gidiyor prizlerimiz 5*16A fakat makinelerdeki topraklama kabloları prizlere gelip prizde panoya değilde galveniz baraya bağlanmış burdanda direk toprağa verilmiştir.İşletmemizde nem cok fazladır kısaca insan,su ve Elektrik bir aradadır. şimdi size sormak istediğim kaçak akım rölesini sigortanın yerine baglasam sağlıklı calısırmı.bazı makinelerimiz 3 faz ve toprak bağlı bazı makinelerimizde 3 faz,nötür ve toprak bağlı kaçak akım rölesini makine üzerine mi yoksa panoya mı koymamda fayda var.Yardımlarınızı bekliyorum