sistem45
Üye
bu işin üçkağıdı sayın arkadaşım..arızayı bulmadan bunu yapmak iyi değilki..arkadaşım bende aynı sorunlarla karşılaşıyorum markayla hiç alakası yok Siemens veya şems megesan yalnız tek püf noktası vereyim monofaze yangın koruma tak bunuda herkes sölemez....
dene sonucu yaz
kaçak akım rölesi 40ma... yangın koruma ise 400ma yani 10 kat fazla kaçak akım olmalı ki atsın.her ikisinin koruma akımı farklı duruma göre seçilmiş..kendimizi kandırmayalım..
benzer bir arıza benim başıma da geldi.evimde tadilat yaptım asma tavan filan .Sigorta kutusu üzarinede bir iki delik deldim..
ertesi gün k.a.r.durduk yere attı kaldırdı 15 dk sonra yine attı..yaptıklarımı tekrar söktüm acab boruların üzerindenmi deldim diye yok yine atıyor.tek tek sigortaları açarak yaklaşık 3 saat sonra arızanın mutfak tarafından geldiğini buldum..tek tek pirizleri kontrol ederken fırının arkasındaki pirizin yağdan dolayı faz toprak atlaması yakmış plastik kısım siyahlaşmış bozulmuş..bu şekilde arızayı şıkıştırı bulabilirsin arkadaşım ...
bide yeni binalarda tavan boruları içersinde bir miktar su bulunuyor[gerek betonun suyu gerekse betonun sulanmasından kaynaklanan ] eger tesisatta kullanılan kablonun izolesi iyi değise yıpranmış ve bozulma olmuşsa k.a.r. ve y.k.r. ara sıra atıyor bilginize....