kral kobra
Profesyonel Üye
Merhaba başka konu açmamak adına buradan sorunu yazıyorum.Benzer sorunla karşı karşıyayım .kaçak akım rolesi Ara sira atıyordu.bekleyip açtığımda düzeliyor.Atan sigortanın fazını başka sigortaya değdirip denedim atacak mı diye birinde attı başka bir sigortada atmadı ona taktım o Sigorta üzerinde kullanıyorum hattı.bir daha atmadı dikkat ettiğim kadarıyla aynı sıra sigortalarda biri de attırıyordu onu sigortayı kapatıp prizi kullanmamaya başladım.dun gece alt sıra sigortaların kar ı attı attıran sigortayı buldum kapatıp bekleyince düzeldi ama ara da atmaya devam ediyor.balkonda klimanın bağlı olduğu prizde bu sigortaya bağlı kontro ettim nemlenme ya da gevşeme yok.ayni sigortaya bagli diger prizlerde sikinti oldugunu dusunmuyorum ama kontrol edecegim en kisa zamanda.prizlerde kaçak olup olmadigini multumetre ile kisa yoldan bulma sansimiz var mi konuyla ilgili bilgisi olan yardımcı olabilir mi lütfen
Bir kaçak akım rölesi atıyor demişsiniz sonra da atan sigortanın demişsiniz. İfadeler karmaşık olmuş.
Neyse multimetre ile yapılabilecek tek şey var. Şebeke toprağı ile cihaz toprağı (şasesi) arasına ölçü aletini A kademesinde seri olarak gireceksiniz. Şaseden toprağa kaçağı burada görmüş olursunuz siz probları değdirdiğiniz anda kaçak akım rölesi atacaktır. Multimetre ile yine aynı şekilde şase ile şebeke toprağı arasındaki gerilimide ölçebilirsiniz. Multimetre ile yapılabilecek başka birşey yoktur.
Son düzenleme: