Merhabalar,
Evimizde bir haftadır yoğun olarak gece 2-3'ten sonra sabaha karşı kaçak akım rölesi atıyor. Evde o saatlerde sadece kombi ve buzdolabı çalışıyor. Birkaç elektrikçi ile görüştüm bir tanesi eve gelip kontrol etti, evdeki
Sigorta kutusuna gelen voltaj 220-230 arası değişiyor sorun yok dedi. Prizlerde de yaptığı kontrolde sorun yok dedi. Zaten
Siemens olan kaçak akım rölesinin bozuk olabileceğini söyleyip yine siemens kaçak akım rölesi ile değişim yaptı. Gece sabaha karşı yine röle attı.
Evin ışıklarında da sürekli bir oynama oluyor, voltajdaki dalgalanma kaynaklı gibi... Tüm sigorta şalterlerini kapatıp tek tek açarak tüm odaları (prizlerde birşey takılı değilken) kontrol ediyorum ama bu durumda dahi sadece ışık açıkken ışıkta oynama oluyor.
Bu olanlar bana evdeki
Elektronik cihazlarda bir sorun olmayacağını düşündürüyor. Yine eve gelen elektrikçi tedaşı arayıp voltaj ölçümü yaptırmamı istedi aradım ama bir haftadır gelen giden olmadı.
Son olarak evimizde camlar terleme yapıyor ve duvarlarda bazen (cam altlarında) ıslaklık nem gibi durumlar olabiliyor. Eve gelen ve telefonla danıştığım iki elektrikçide oralarda priz yok ve bu kadar nemden birşey olmaz dediler...
Ben kendim elektrikçi değilim ve yazımdan anlamışsınızdır bu işlerden pek anlamıyorum. Bir haftadır sorunu çözemedik. Yardımcı olabilecek, yol gösterecek olan varsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler...