Kaçak Akım Rölesi Hakkında sorunum


Aleykümselam kardeş,
Bu şema değil Sn @ZE_dere Ben UPS'in iç şemasından bahsediyorum. Sn @by lent 'in verdiği şemanın detaylısı. Sn @by lent 'in verdiği şemadan da görüldüğü üzere giriş geriliminde bir problem olduğunda Statik anahtarlama devresi devreye girip aküden aldığı DC 'yi invertör ile AC'ye çevirmekte ve bu durumda giriş nötrünün çıkışla hiç bir irtibatı bulunmamakta. Benzer şekilde normal çalışma modunda da AC girişi doğrultucu ile invertör girişine verilip AC'ye çevrilmekte. Bu durumda da girişteki nötrün çıkıştaki nötr ile bir alakası bulunmamakta.
Doğrultucu katında trafo varken, galvanik izolasyon ve filtre devreleri varken giriş nötründeki harmonik yada parazit çıkışa nasıl yansır elektronik bilgisi sağlam arkadaşlarında burda teknik yorumlarına ihtiyaç var.
Anlatmak istediğim olay budur.
Sizin olayı ele alırsaki girişte nötr'ü keserseniz UPS girişte Fazlar ile Nötr arası 220v yok diye statik anahtarlama ile aküden beslemeye başlayabilir. Yani Normal çalışma modundan çıkar, akülerde problem varsa bypass'a atar. Ve giriş nötr'ü sadece bypass modunda çıkışla aynıdır.
Sizin tesisatta nötr karışıklığı olduğu aşikar bunun da enerjiyi kesmeden tespiti zor müdahalesi imkansız.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
pardon üstad ben net okumamışım yanlış anlamışım kusura bakma. Benim sistemle ilgili bir şey sorduğunu sandım Ups iç şeması istediğini algılamadım :/ Açıklamaların için teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
pardon üstad ben net okumamışım yanlış anlamışım kusura bakma. Benim sistemle ilgili bir şey sorduğunu sandım Ups iç şeması istediğini algılamadım :/

Aslında bu konuylada sitedeki birsürü konuylada alakalı. UPS devre şemasını görmeden çalışma mantığını bilmeden yapılan yorumlar hep havada kalıyor.
 
Aslında bu konuyla da sitedeki birsürü konuyla da alakalı. UPS devre şemasını görmeden çalışma mantığını bilmeden yapılan yorumlar hep havada kalıyor.
haklısın üstad ben genel kapsamda düşündüm enerjiyi kesemeyeceğimiz için bi tutanak tuttum durumla alakalı. Burası 7/24 kesintisiz çalışması gereken bir yer. Senin açıkladığın şekilde bakmamıştım olaya, onu da öğrenmiş oldum sağolasın paylaştığın bilgiler için.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…