@sami inci hocam, yanıt için teşekkürler.
Bağışık tip denemedim, çünkü önceki sayfalarda bunun da tam bir çözüm olamayacağı, bu durumda gereksiz masraf olacağı fikri çıkmıştı.
Faz/nötr eşleştirmesini de yapacağım tabii ki. Öncelikle tüm fazları nötrleri ile eşleştirip sonrasında KAR ayrımını yapmayı planlıyorum.
3 sorumun ilkine yanıt vermişsiniz, diğer ikisi için yorumunuz var mı?
Teşekkürler.
Sayın
@otohat , yanıt için teekkürler.
2.durum için önerinizle ilgili olarak, AC yerine A tipi trifaze KAR'ın sorunu çözeceğinin garantisi yok. Bu durumda gereksiz masraf ve emek olacaktır. Bu sebeple doğrudan yazdığınız 1.durum üzerinden gitmeyi planlıyorum. KAR atmasına sebep olan hattı kritik cihazlardan (buzdolabı ve
Elektronik cihazlar, vb.) ayrı bir monofaze KAR'a bağlayınca attığında evde olmasam bile sorun olmayacaktır.
Ama yanıtınız üzerine aklıma şu geldi. Her iki çözümü birlikte uygulayabilirim. Yani 2 adet AC, 1 adet A tipi monofaze alıp, sorunlu hattın tespitini de yapınca sorunlu hattı A tipine bağlayabilirim. Sizce bu mantıklı olur mu? (Gerçi belirttiğiniz modelin stoğunu ve fiyatını bulamadım)
Mesaj altına yazdığım 3 sorunun ilkini yanıtlamışsınız. Diğer ikisi için de katkınız varsa sevinirim.
Teşekkürler.