Kaçak Akım Rölesi Hergün Aynı Saatte Atıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eğerki dediğiniz gibiyse uygulama zirvaligin dibidir bu durum . Tabi elektrik iç tesisleri yönetmeliğinde ve proje yönetmeliklerinde zirvaliklar bitmez . Görevi kolon hattını korumak olan sigorta niye C tipi olsun .
Hocam, aynen dediğim gibi. Projelerde C Tipi olarak belirtilir. Aşağıda örnek bir proje görseli paylaşayım. Fakat şöyle düşünün; Alt Panoda C Tipi Sigorta gerektiren tek bir Alıcı bile olsa, Üst Panoda mecburen C Tipi kullanmak zorunda kalacaksınız. O halde, bütün projelerde Ana Pano Sigortası için C Tipi seçilmesi uygun olacaktır.



 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Siemens e durumu anlattım, bir Siemens mühendisi (telefonla 2 defa da aradı) aşağıdaki mesajı yazmış. Son olarak, Yiğit bey ve arka plan, tam olarak neler yapmam gerekiyor? ona göre elektrikçi arkadaş gerekeni yapsın.
------------------------------------
"5SV4344-0 : Residual current operated circuit breaker, 4-pole, Type AC, In: 40 A, 30 mA, Un AC: 400 V

Evinizde bulunana Kaçak Akım Koruma ANahtarı teknik detayları yukarıodadır.

25A 30mA kaçak akım korumasını 40A 30mA ile değiştirmeniz sorununuzu çözmeyecektir çünkü Arıza Eşik Akımını iki üründe de 30mA. Yani iki ürün için kaçak akım seviyesi eşittir. 25A yada 40A seçeneği ürün anma akımıdır.

Anladığım kadarı ile Kaçak Akım Koruma Anahtarının Kaçak Akım kaynaklı değil yersiz açtığını düşünüyorsunuz.
Yukarıda, ürün detaylarında yazdığı gibi Kaçak Akım Koruma Anahtarınız AC Tip koruma sağlar.
AC Tip ürünler dışarıdan gelen darbe akımlarına karşı dayanıklılık özelliği yoktur ve sadece AC akımları algılar.Fiyat olarak avantajlıdır.
Sokak lambalarının anahtarlanması bir etki yaratabilir. Aynı zamanda ev içinde bulunan cihazların güç elektroniği devre elemanları da belirli oranlarda kaçak üretir. Günümüz de evlerimizdeki yükler ağırlık olarak değişti.
Dışarıdan gelen etkiler dolayısıyla gereksiz açmalar söz konusu ise aynı özelliklerde A tip bir ürün almanız sorununuzu çözebilir.
Aşağıda mevcut ürüne benzer elektriksel özelliklerde A Tip kaçak akım koruma anahtarı teknik detaylarını görebilirsiniz."
--------------------------
 
Geribildirim için teşekkür ederiz, öncelikle Sn. @Under Ground üstadımın benim yanlış yazdığım "Ana Sayaç Panosu KAKŞ'nin 63A/30mA olması gerekli" ifadesini düzelttiği için teşekkür ederim.

Doğrusu: Ana Sayaç Pano KAKŞ 63A/300mA olmalıdır.

Konuya dönecek olursak; A Tipi KAKŞ Avrupa ülkelerinde genel kullanım için yaygınlaşmaya başladı. Sizin tesisatınız için çözüm olabilir fakat F veya B Tipi gerektiren bir Alıcı var ise yine sorun olabilir (bir ihtimal).
Ben yine de öncelikle Tali Sigorta Panosu'nda AC 63A/30mA KAKŞ'ni bir deneyin, olmazsa A Tipi kullanın derim. A Tipi'ni hemen bulamazsınız zaten. Genellikle sipariş üzerine gelir. Yüksek Anma Gücündeki KAKŞ diğer tiplerdeki rölelerle benzer bağışıklık özellikleri göstermektedir.

Marka olarak LEGRAND veya ABB'yi öneririm. LEGRAND'ın fiyatları da uygundur.

Model:
LEGRAND XC3 A Tipi
ABB FH202 A A Tipi
 
Son düzenleme:
Teşekkür ederim Yiğit, İsterseniz Ana pano ve güneş enerjisi için konulan panodaki kaçak akım role fotoğrafını buraya yükleyebilirm. Sonra durumu elektrikçi arkadaşa bu hafta içinde aktaracağım sizin dediklerinizi. Sanırım deneyecektir.
 
Rica ederim, olabilir, diğer üstatların yorumlarını da alırız.
 
Benim bahçeli evimde 3 adet pano var. İlki Ana giris panosu (bahçe duvarında, saatin olduğu pano), ikincisi, güneş enerjisi kurulacağı zaman kullanılacak sigorta panosu, bahçe duvarında (Bu panoda KAR yok), üçüncüsü ev içindeki pano, KAR var ve diğer evin iç tekil sigortaları var. fotoğraflar ekte.
 

Ekli dosyalar

  • Ev içi Pano KAR.jpg
    135.9 KB · Görüntüleme: 22
  • Ev içi Pana genel.jpg
    321.8 KB · Görüntüleme: 21
  • Gunes Paneli panosu.jpg
    274.7 KB · Görüntüleme: 21
  • Ana Giris Panosu KAR.jpg
    163.2 KB · Görüntüleme: 21
  • Ana Giris Panosu 1.jpg
    228.8 KB · Görüntüleme: 21
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…