Kaçak Akım Rölesi Sorunu

genç arkadaş ' Alıntı:
Bize bir hazır pano gelmişti. Bundaki trifaze prizin orta ucuna topraklama kablosunu bağlamışlar. .
Size gelen panodaki trifaze priz sadece motor besleyeceği düşünülerek yapılmış sanırım, trifaze motorda nötr iletkeni kullanılmaz diye çakmışlar ortaya toprağı.
Kaynak yapılırkende önemli olan kaynağı nerde yaptığınızmış... Yani ne yaparsan yap kaçak akımın tutmayacağı ortamlar var. :-\
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kaynak yapılacak malzemeyi yalıtkan bir yere (tahta masa gibi) koyarak kaynak yapmayı deneyin eger kaçak akım rölesi açmıyorsa problem akımın bir kısmının elektrodtan degil direk toprağa aktığını gösterir.
 
ArkadaŞlar kaÇak akim Şalterlerİ geÇen akim İle dÖnen toplam akimi karŞilaŞtirma prensİbİne gÖre ÇaliŞir.fazdan geÇen akim bİrİmİ eger nÖtÜrden gerİ dÖnmemİŞ İse bu İŞte bİ İŞ var dİye Şak dİye atar.bu farkin 30 ma ( bazi Şalterlerİn farklidir 300 ma olabİlİr yangin sİstenlerİ İÇİn)kadar olmasina mÜsade eder.fazlasi problemdİr.
ama Ülkemİzde mİllet bu İkİde bİr atiyor İptal edelİm der.gÜn gelİr onun ÇaliŞmasi halbukÜ hayat kurtaracaktir.
herŞey İnsanlar İÇİn.......
 
arkadaş lar bana aynı sorun şohben de cıktı sıfır şohbenin resistansında kaçak çıktı ve kaçak akım rölesini attırdı
 
Arkadaşlar merhaba.Ups ve Şebeke ana şalterlerinin aynı panoda olduğu bir elektrik sisteminde sadece ana şalter çıkışına kaçak akım rölesi bağlıyorum şebeke üzerinden çalışan kısımlar kaçak akım rölesini attırmıyor ancak ups sigortasına bağlı olan prize herhangi bir cihaz takınca ana şalter çıkışına bağlı olan kaçak akım rölesini attırıyo.
Ben öncelikli olarak ups den beslenen linyelerin nötrününde şebeke nötrü üzerinden dönüş yaptığını düşünerek ups den beslenen linyeleri iptal edip şebekeye bağladım ancak aynı prize bi cihaz takınca yine kaçak akım rölesini attırdığını gördüm.Bu durumda ya prizde bi sıkıntı olabilir ki onuda arkadaşlar kontrol etti herhangi bi problem olmadığını söylediler.Ayrıca aynı problem birden fazla panoda geçerli.Yada benim ups bağlantılarıyla ilgili atladığım bi nokta var bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum teşekürler.
 
Hiç uğraşmayın ; UPS ler 3. harmoniği coşturan cihazlardır ; bu yüzden kaçak akım olmasa bile KAR bu durumu bir kaçak akım olarak görebilir .3. harmonik hakkında netden biraz araştırma yapın kani olursunuz :)
 
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Ancak ben bu panoda Ups'den beslenen linyeleri de şebekeden beslediğim halde yani Ups hiç devrede değilken de aynı problemle karşılaştım daha farklı bir problem olma ihtimali varmıdır acaba sizce.
 
Kaçak akım rölesi çalışma prensibince faz ve nötr akımları birbirine eşit olmuyor demekki ; kaçan akım nereye kaçıyor bulmak lazım :)
 
Bu mevzuda bulunabilecek çözüm rölenin açmasına delay vermekten ya da açtırma akımını bir üst seviyeye almaktan başka bir şey değildir ; bu konuda bu üreticilerin bu kaçak akım röleleri parazit üreten cihazlar için demeleri de ticari bir oyundan başka bir şey değildir. Nihai çözüm harmonik filtre kullanmaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,843
Mesajlar
920,919
Kullanıcılar
450,940
Son üye
ranakaraca05

Yeni konular

Geri
Üst