kaçak akım rölesi

Kaçak akım rölesinin önüne koysanızda birşey farketmezdi. Sigorta mesela 32 Amperlikse akım 32 Amper olduğunda aniden açmaz. Tipine göre gecikme süresi vardır. Bu sürede sigortayı kaçak akımın önüne veya arkasına koymanıza göre fark edecek kadar kısa bir süre değil.
Kesit incelmesinden kastım kabloyu tam vidanın altına getirip kuvvetinizce sıkın biraz kıprdatın tık diye kırılır. Anlatmak istediğim bu. Kesitin artması değil azalması önemli bizim için. Sizin kablonuzun kesiti nedir inceyse ondanda yanmış olabilir. Gevşek bağlantıda bağlantı noktasıyla kablo arasında ark olur ark ısısı çok yüksek olduğundan kabloyu tutuşturur gevşek bağlantının sakıncası budur.

bana göre bu anlatımda biraz daha doğruya yaklaşılmış arkadaşlar

bildiğiniz gibi sigortalarda B tipi nominal akımın (3-5) katında, C tipi nominal akımın (5-10) katında
devreyi acarlar. yani 32 amper sigorta 50 amper yüke ne kadar süre dayanır bu süre sonuna kadar KAR aynı akımı taşır mı yoksa 50 amperi 30dakika görünce kavrulur mu bağlantı noktalarında da problem varsa özellikle kavrulması gayet normal. öncesine bir sigorta atmak mantıklı ama KAR gücünü de yüksek secmek lazım. 32 amper sigorta önüne 40 amper KAR baglanırsa bence 60 amper bir yükle test edilse yine yanar. doğru mu? :)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Forum istatistikleri

Konular
129,104
Mesajlar
923,305
Kullanıcılar
451,423
Son üye
ZALİMFİRARİ27

Yeni konular

Geri
Üst