Kaçak akım testi. (Kaçak akım atmıyor)

Zaten yükte olan sisteme neden bir daha flaman ampul takayım ki ?

peki ne yapmamız gerekir üstadım. Adamlar geldiğinde nötr toprak kısa devre edilince kakş açmasını istiyorlar

topraklama direnci ve KAKR testlerinde ölçme yapılır. sonuçlar sayısal olarak kaydedilir. şimdiye kadar bi çok muayene raporu gördüm hiç birinde nötr-toprak teması adlı bi kontrolün varlığına şahit olmadım.

muayene şirketi özel mi?
 
Nötr toprak voltajından ( herhalde onu kastediyorsunuz) böyle kaçak akım hesabı yapmayı ilk defa duyuyorum. Nötr toprak voltajının topraklama değerinden bağımsız olduğu ve nedenlerini- düzeltme yollarını forumda çok paylaştık.
 
Nötr toprak temasında rölenin atma/atmama nedeni nedir?
 
Arkadaşın durumu için başka bir öneri sunamıyorum malesef. Tesisatta süreklilik testi yapmak belki bir fikir verebilir.
Arkadaşın durumundan bağımsız bir soru aslında. Nötr toprak temasında kaçak akım rölesi çoğunlukla neden atıyor? Hesaplamayı garipsediğiniz için sormuştum. Nötr toprak arasında gerilimin oluşmasında birçok sebep var. Nötr-toprak arası kısa devre edilirse potansiyel farktan dolayı bir akım geçişi olması kaçınılmaz. Yaptığım hesapta bu akımın büyüklüğünü bulmaktan ibaret aslında.​
 

Başka prizden denediniz mi ?
ve
Kakr çıkışında test ?

 
Kaçak akım ikmalimizi yaptık Allah'a şükür. Birazdan akülü şarj konusundada biraz mesaj yazıp mesleki gelişimimizi devam ettiririz.
 
Buradaki atmanın nötr toprak voltajından kaynaklandığını sanmıyorum. Yukarıda kocaman usta ile atıştık biraz . Onu okumanızı tavsiye ederim.
Kocaman usta haklı. Yük var veya yok. Atabilir veya atmayabilir. Yük yokken atmaz diye bir kural yok. Baştan beri anlatmak istediğim bu aslında. Nötr toprak arası potansiyel farka ve toprak geçiş direncine bağlı olarak yük olsun veya olmasın nötr toprak temasında atabilir de atmayabilir de.​
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…