Kaçak akım testi. (Kaçak akım atmıyor)

Adam toprak hattı diye KAKR sonrası nötr ile birbirine bağlamış, al sana topraklama demiş. :rolleyes:

Zaten yükte olan sisteme neden bir daha flaman ampul takayım ki ?

peki ne yapmamız gerekir üstadım. Adamlar geldiğinde nötr toprak kısa devre edilince kakş açmasını istiyorlar

topraklama direnci ve KAKR testlerinde ölçme yapılır. sonuçlar sayısal olarak kaydedilir. şimdiye kadar bi çok muayene raporu gördüm hiç birinde nötr-toprak teması adlı bi kontrolün varlığına şahit olmadım.

muayene şirketi özel mi?

Toprak geçiş direncinin 1 ohm olduğunu kabul etsek 0,2/1=200 mA, 3 ohm olduğunu kabul etsek 0,2/3 =60 mA akım geçişi olur. Test ettiğiniz röle 300mA ise atmaması normal, toprak geçiş direnci yükseldikçe toprağa akacak olan akım daha da düşecektir. Yani topraklama da sıkıntı olabilir.

Açtım.
Nötr toprak voltajından ( herhalde onu kastediyorsunuz) böyle kaçak akım hesabı yapmayı ilk defa duyuyorum. Nötr toprak voltajının topraklama değerinden bağımsız olduğu ve nedenlerini- düzeltme yollarını forumda çok paylaştık.

Nötr toprak voltajından ( herhalde onu kastediyorsunuz) böyle kaçak akım hesabı yapmayı ilk defa duyuyorum. Nötr toprak voltajının topraklama değerinden bağımsız olduğu ve nedenlerini- düzeltme yollarını forumda çok paylaştık.
Nötr toprak temasında rölenin atma/atmama nedeni nedir?

Arkadaşın durumu için başka bir öneri sunamıyorum malesef. Tesisatta süreklilik testi yapmak belki bir fikir verebilir.
Arkadaşın durumundan bağımsız bir soru aslında. Nötr toprak temasında kaçak akım rölesi çoğunlukla neden atıyor? Hesaplamayı garipsediğiniz için sormuştum. Nötr toprak arasında gerilimin oluşmasında birçok sebep var. Nötr-toprak arası kısa devre edilirse potansiyel farktan dolayı bir akım geçişi olması kaçınılmaz. Yaptığım hesapta bu akımın büyüklüğünü bulmaktan ibaret aslında.​

Arkadaşlar merhabalar.

İş yerimizde bir denetlemede Kaçak Akım Koruma Şalterlerimizi de test etmek istedik. Üzerindeki test butonundan test ettiğimizde mekaniksel olarak çalıştığını tespit ettik.

Fakat nötr-toprak hattını kısa devre yaptığımızda (Kaçak akım üzerinden ve ya bağlı prizden) KAKŞ açmadı. Panodan nötr-toprak arasında kısa devre olduğunu ölçtüm. Belli bir süre verip yeniden test için geleceklerini ve durumu düzeltmemizi istediler.

Bu durumda neler yanlış yapılmış olabilir ? Çözüm önerileriniz nedir ?

Başka prizden denediniz mi ?
ve
Kakr çıkışında test ?

Kaçak akım ikmalimizi yaptık Allah'a şükür. Birazdan akülü şarj konusundada biraz mesaj yazıp mesleki gelişimimizi devam ettiririz.

Buradaki atmanın nötr toprak voltajından kaynaklandığını sanmıyorum. Yukarıda kocaman usta ile atıştık biraz . Onu okumanızı tavsiye ederim.
Kocaman usta haklı. Yük var veya yok. Atabilir veya atmayabilir. Yük yokken atmaz diye bir kural yok. Baştan beri anlatmak istediğim bu aslında. Nötr toprak arası potansiyel farka ve toprak geçiş direncine bağlı olarak yük olsun veya olmasın nötr toprak temasında atabilir de atmayabilir de.​

Forum istatistikleri

Konular
130,099
Kullanıcılar
453,143
Son üye
Control Kalemi

Yeni konular

Geri