kablo ekleme

volky

Üye
Katılım
14 Mar 2008
Mesajlar
392
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar kesitleri birbirinden farklı olan 2 kablo eklenebilir mi yada eklenirse ne gibi sonuçlar doğurur.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
akım ve gerilim yönünden kontrol yaptıktan sonra ek yapabilirsin.

ek yapılacak noktaya sigorta kurarsan daha iyi olur.
 
alıcıya giden kablonun kesitini düşürerek ek yapman çekeceği akım yönünden zayıf kaldığı taktirde kablo direnç göstereceğinden kabloya zarar verebilir örneğin 6 lık kabloyu 4 lük kablo kesitinine düşürmen gibi kesitleri aynı olan kabloları yada dier eklerin yapımında her zaman ek yerine ulaşabileceiğimiz noktalarda yapılması (boru içinde ek yapanlar için bu söylediğim) bunu nasıl yaparlar hayret yer altı eklerde ek muf gibi ilaçlı olan ek malzemelerle yapılması en doğrusu eklerde yapılması gereken önemli husus'ta eklerimizin gevşek kalmamasıdır
 
ben 95 lik yada 120 lik kbaloyla 150 lik kabloyu eklemeyi düşünüyorum.
 
ben 95 lik yada 120 lik kbaloyla 150 lik kabloyu eklemeyi düşünüyorum.

Öncelikle hiçbir zaman ek taraftarı değilim ama. Örneğin, besleyeceğin yükü 120'lik kablo kaldırıyorsa ve siz ucuna 150'lik bağlayacaksınız, ufak kayıplar dışında sorun olacağını sanmıyorum. Ek yerlere çok dikkat edilmesi lazım, en ufak bir kaçak olmaması için.
 
Ne çalıştıracağına,kablo kesitlerine ve uzunluklarına bağlı olarak olumlu ya da olumsuz nitelikte diyebilirz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,173
Mesajlar
923,925
Kullanıcılar
451,525
Son üye
ituran20

Yeni konular

Geri
Üst