Kablo kalınlığı yeterli mi !

Foon06

Üye
Katılım
16 Şub 2016
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
38
Ustalar, üstatlar ve arkadaşlar herkese selamlar.

Bizim apartmanın girişi trifaze, şalterin üstünde 25 kw yazıyor dolayısıyla kablolar ona göre seçilmiştir. Şimdi biz buradan şebekeye paralel giriş yapmak istiyoruz, şebekeye enerji vermek için. Diyelim 10 kw enerji basmak istiyoruz, acaba 25 kw + 10 kw lık bir kablomu gerekli bize, yani taa trafoya kadar 10 kwlık bir kablomu çekmek ya da apartmanın tesisat girişinin kablolarını komple değiştirmek mi gerekli. Yoksa 25 kw lık bir kabloya + 10 kw aynı değerlerde bir giriş yapabilir miyiz.

Başka soracak kimse yok lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Salterin uzerinde kw degeri mi yaziyor ? Salter akimla alakali bir ekipmandir.uzerinde niye kw yaziyor anlamadim.bi fotosunu gonderir misiniz ?
 
Güzel kardeşim, elektrikçi olsam; konuya o kadar hakim olsam ne diye size sorayım ? :)
95c86af9-6351-4388-ab72-d0c058ef8533.jpg

as.yıldırım kardeş binanın şalteri bu. Üstündeki 25 kw acaba kapasite midir nedir anlamadım. Ondan ziyade ben bu hatta max kaç kw girebilileceğimi nasıl öğrenebilirim ? Teşekkürler...
 
Kardes 24 kw degil 25kA yaziyor.kisa devre akim degeri.

Bu salter 125 amper.yani hattaki akim degeri 125 amperi gecerse salter devreyi acar.

Hocam bakin @zbyrblc nin sordugu soru onemli.eger elektrikci degilseeniz ve bilginiz yoksa bi elektrikci cagirip ona yaptirin.elektrik kazalarinda olusabilecek hasarlari hayal bile etmek istemezsiniz.
 
Güzel kardeşim, elektrikçi olsam; konuya o kadar hakim olsam ne diye size sorayım ? :)Ekli dosyayı görüntüle 31213
as.yıldırım kardeş binanın şalteri bu. Üstündeki 25 kw acaba kapasite midir nedir anlamadım. Ondan ziyade ben bu hatta max kaç kw girebilileceğimi nasıl öğrenebilirim ? Teşekkürler...
Kardes konuya hakim olmadigin zaten belli oluyor:)..salter degerin 125 amper..kablo kesiti de bu degere gore secilmistir zaten..salter cikisindan besleme alip biryerlere hat cekilecek anladigim kadariyla..bu isi yapacak olan kim peki?..pensampermetre ile tum yukler devrede iken olcum yapilmasi gerekli ilk olarak..
 
'' zbyrblc '' güzel kardeşim zaten konuya hakim değilim diyorum yahu, saol cevabın için :)

'' as.yıldırım '' niyetim o yönde zaten kardeşim, bir elektrikçi getireceğim fakat o noktaya kadar bir şeyler öğrenmek amacım.

1- Mesela bu hat P =U . I . Cosfi den 30 kw çıksın, ben bu şebekeye on gird inverter ile güç basmak istesem max 30 kw mı basabilirim bu, benim için çok önemli ?

2- İkinci olarak bu hattın ne kadar güçte olduğunu nasıl anlayabilirim ? Pensampermetre ile mi ?

Tekrar teşekkürler...
 
Tam yuk altinda ampermetreyle akim ölç.o akim degerini 2 ye böl.mesela 100 amper olsun.2 ye boldun 50 cikti.bu 50 degeri 50 kw dir.yuvarlak hesap bu sekilde bulabilirsin
 
Bu 50 kw lık güç trafodan geliyor, biz buna mesela 30 kw güç basabilir miyiz, ya da max. ne kadar ?
 
Hocam guc basmak derken kastettigin ne?
Bak simdi senin kullanacagin ekipmanlar guc tuketir.trafo ise bir nevi guc kaynagidir.

Sen trafonun gucunden fazla yuk baglarsan trafoya zarar verirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,877
Kullanıcılar
450,933
Son üye
altandomx

Yeni konular

Geri
Üst