gezegen1234
Üye
4 binadan oluşan bir makine ikmal tesisi projesini inceliyorum;özel bir trafosu var tesisin.
Gerilim düşümü hesabı yapılırken ; trafo panosundan itibaren %1.5 baz alınarak çalışılmış ve dolayısıyla bana göre devasa kablo kesitleri ortaya çıkmış.
Yönetmeliği okuyorum iyor ki;
a.3- Gerilim düșümü
İç tesis hatlarında sürekli en büyük ișletme akımı ile ișletme gerilimine göre yüzde geri-
lim düșümü,
Yapı bağlantı kutusu ile tüketim araçları arasında:
- Aydınlatma ve priz devreleri için %l,5’i
- Motor devreler için %3’ü,
geçmemelidir.
ii) Yapının yada yapı kümesinin beslenmesi için bir transformatör kullanılmıșsa, bu trans-
formatörün çıkıș uçları ile yapı bağlantı kutusu arasındaki gerilim düșümü %5’i geçmemelidir.
yapı bağlantı kutusu hangisi bunu anlamaya çalışıyorum diyor ki;
a.12 - Yapı Bağlantı kutusu (Ana Buat veya Kofre):
Yapıların Elektrik tesisini șebekeye bağlayan, sigortaların tesis edilmesini ve aynı zaman-
da genel elektrik șebekesinde tüketim tesisine elektrik enerjisi verilmesini sağlayan bir düzendir.
burdan yine birşey anlayamıyorum bahsi geçen yapı bağlantı kutusu bizim trafo panosu mu? yoksa binalardan birinin örneğin idari binanın panosu mu? nereye kadar %5? nereye kadar %1.5.
bunu soruyorum çünkü hesaplar ve maliyet çok fazla fark ediyor.
teşekkür ediyorum değerli bilgilerinizi bakliyorum .
selamlar sevgiler saygılar .
Gerilim düşümü hesabı yapılırken ; trafo panosundan itibaren %1.5 baz alınarak çalışılmış ve dolayısıyla bana göre devasa kablo kesitleri ortaya çıkmış.
Yönetmeliği okuyorum iyor ki;
a.3- Gerilim düșümü
İç tesis hatlarında sürekli en büyük ișletme akımı ile ișletme gerilimine göre yüzde geri-
lim düșümü,
Yapı bağlantı kutusu ile tüketim araçları arasında:
- Aydınlatma ve priz devreleri için %l,5’i
- Motor devreler için %3’ü,
geçmemelidir.
ii) Yapının yada yapı kümesinin beslenmesi için bir transformatör kullanılmıșsa, bu trans-
formatörün çıkıș uçları ile yapı bağlantı kutusu arasındaki gerilim düșümü %5’i geçmemelidir.
yapı bağlantı kutusu hangisi bunu anlamaya çalışıyorum diyor ki;
a.12 - Yapı Bağlantı kutusu (Ana Buat veya Kofre):
Yapıların Elektrik tesisini șebekeye bağlayan, sigortaların tesis edilmesini ve aynı zaman-
da genel elektrik șebekesinde tüketim tesisine elektrik enerjisi verilmesini sağlayan bir düzendir.
burdan yine birşey anlayamıyorum bahsi geçen yapı bağlantı kutusu bizim trafo panosu mu? yoksa binalardan birinin örneğin idari binanın panosu mu? nereye kadar %5? nereye kadar %1.5.
bunu soruyorum çünkü hesaplar ve maliyet çok fazla fark ediyor.
teşekkür ediyorum değerli bilgilerinizi bakliyorum .
selamlar sevgiler saygılar .