Kablo Sayısının Akım Taşıma Kapasitesine Etkisi

:(:(
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Hocam musait oldugumda butun dokumanlara detayli olarak bakacagim, kaydettim. Ilk mesajimda bahsettigim kablo yogunlugu goz onunde bulunduruldugunda kablolarin akim tasima kapasitesinde uygulanacak duzeltme katsayisi ile ilgili dokumanlarda tam olarak nereye bakmam gerekir yardimci olabilir misiniz?
 
Şimdi örnek resimle sapla saman birbirine karışmış. Yani bir yanlışla başka bir doğruyu açıklayamayız. Resimdeki kablolar tamamen daha işin başında suikasta uğramış. Böyle kabloyu 10 metre araylada döşeseniz ki mutlaka ve mutlaka fiziki hasar gördüğünden patlar. Yani bu resimlerle kablo ara mesafesini açıklayamayız. Bu resimlerde resmen kablolara itibar suikastı yapılmış. Üzerine beton blok atılmış. Kepçeyle büyük ihtimal ôzensizce kapatılmış.
 
Merhaba, yaklasik 70 binanin oldugu bir tesiste 2x2000 kva gucunde trafo binasi kurulacak. Her binanin icinde kendi dagitim panosu olacak. Ve trafo istasyonundan her binaya ayri kablo cekilecek. Kablolar yeraltindan binalarin girisine kadar goturulecek. Tahmin edersiniz ki cok fazla bir kablo yogunlugu olacak. Sorum su, akim tasima kapasite ve gerilim dusumu hesaplari her bina icin ayri yapilacak tabi ancak kablolarin serilmesi sirasinda kablo sayisindan dolayi biraz kuskuya dustum. Cok sayida kablonun cogunlukla ayni guzergahta gitmesi ve bunlarin olusturacagi manyetik alanin kablolarin akim tasima kapasitesine etkisini nasil cozebilirim, desteklerinizi rica ederim.
https://library.e.abb.com/public/e7db50d2e351a1e6c125704b00296284/1SDC010001D0203.pdf

Rehberiniz IEC 60364-5-52; linkteki dokümanda 25. sayfadan itibaren anlatılmakta (düzeltme faktörleri, döşeme tipleri vs). İngilizce doküman ancak kötü tercümeye yeğdir.
Yer altına gömülecek ve su görecekse PVC yalıtkanlı iletken seçin (örnek NYY, "ama N2XH'in kapasitesi daha yüksek!" demeyin, kataloğundan kullanılabildiği yerlere bakın)
İşçilik hatalarını minimize etmek için çok damarlı iletken tercih edin (multicore)
Katmanlar, ara mesafeler vb. için TEDAŞ dokümanı kullanılabilir.
Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,162
Mesajlar
923,835
Kullanıcılar
451,509
Son üye
arifkursun

Yeni konular

Geri
Üst