kacak akım Röleleri

tex

Üye
Katılım
15 Kas 2013
Mesajlar
137
Puanları
1
Arkadaslar topraklama olmayan bir binada kaçak akim rolesi atarmi
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Şöyle bir örnek vereyim, iş yerimize bazen aydınlatma linyeleri ıslanıyor;
Devrede topraklama yok, fakat su dolayısı ile önce ıslak duvara akabinde de mutlaka toprağa bir kaçak olmuş oluyor ve kaçak akım rölemiz devreyi açıyor.

Yani kaçak akım rölesi topraklama olmasa da kaçak anında devreyi açar ama, topraklama olan bir cihazda kaçak olduğunda kaçak oluştuğu an devre açılır, şayet topraklama olmaz ise gövdeye bir kaçak olsa dahi bu kaçağı topraklayacak bir sebep ( örneğin bir canlı teması) olmadığı sürece gövdede elektrik bulunur bu durumda röleye tam güvenilemez.
 
Arkadaslar topraklama olmayan bir binada kaçak akim rolesi atarmi
kakroleleri fazdan veya nötrden üzerinde yazılı ma değeri kadar toprağa kaçak olduğunda açarlar. yani sağlıklı çalışabilmesi için topraklamanın sağlam olması gerekir. örneğin buzdolabının gövdesine fazdan bir kaçak oluştu dolabın gövdesinde topraklama varsa role anında açacaktır. yoksa buzdolabıda yer toprağıyla temas halinde değilse yani dolabın üzerindeki faz toprağa akamıyorsa role açmayacaktır. o yüzden topraklama ve kakrolesi bir bütündür tek başlarına sağlıklı çalışmazlar slm
 
Saolun arkadaslar teşekkür ederim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…