Kurallara, şemalara uymadan iş yapmayı hiç anlayamadım. Bir cihazın a yöntemi ile de b yöntemi ile de doğru çalışması her 2 yöntemi uygulamanın doğru olduğunu göstermez. En tecrübelilerin bile yaptığı bu özensizlikleri gördükten sonra bu durumun düzeleceğine dair hiçbir umudum yok. Bu konuda hemen her yerde yığınla örnek bulunabilir.
Bu örneğe gelecek olursak, hayatımda ne bir KAKR elime aldım ne de bağlantısını yaptım. Sadece temel prensibini bilirim. Giren çıkan alanın farkına bakan basit bir cihaz bu.
Bağlantı nasıl olursa olsun çalışma prensibi değişmez, ancak L ve N yi karıştırdığınızda lambanın duyunun vida kısmına nötr yerine 220V gelir ve bir güzel çarpılırsınız. Sigortalar fazı değil nötrü keser. Elektriği kestiğinizi zannedersiniz ve çalışmaya bağladığnızda sistem de topraklı olduğu için çarpılırsınız. KAKR den sonra sıfırlama denen tehlikeli koruma yapılmışsa tüm cihazların gövdesinde 220V oluşacaktır.
Başka bir örnek anlatayım. Türkiye de kimi milyar dolarlık demir çelik, kimya, çimento tesislerinde faz sıraları baştan ters yapılmış ve ters dönüşü ise motora gelen uçları tersleyerek düzeltiyorlar. Görünür de bu işi çözüyor gibi olsa da aynı sisteme bağlı senkron cihazları, ölçü ve koruma cihazları hatalı okuma, açtırma gibi pekçok hataya neden oluyor. Burada da alçak gerilim tarafında revizyonlar ile çözüm bulunuyor. Baştan yapılan bir yanlış daha sonra ortaya çıkan sorunları düzeltmek için 2 yanlış daha yapılarak düzeltiliyor. Bir ring sistemi yapılmak istendiğinde yine benzer sorunlar faz çakışma durumları ortaya çıkıyor.