kakr ters bağlantı

Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Resimde bir hatamı var? test butonuna basınca faz nötr'ü sanki kısa devre yapıyor gibi. yoksa ben yalnışmı görüyorum.

test butonu nötr gişini, nötr çıkışına kısa devre yapıyor diye biliyorum

Test butonu, içeriden, faz ile nötr arasında ve bir direnç üzerinden köprüleniyor. Kolay gelsin
 
Evet yorumlarınız gelsin böyle bi durumda kar atar mı atmaz mı, mangal keyfi bölünür müxD?

Maldalyonun öbür yüzüne bakınca; böyle durumda şebekeden ters bağlantı durumunda kar iş yapar mı sanki çarpılabiliriz, yoksa faz toprağa mı akar, ne dersiniz?
Evet yorumlarınız lütfen :)
 
Bence bu durumda çarpılmalarının hiç mahzuru yok ; mümkünse çarpılsınlar mübarek ramazan ayında :)
 
Son düzenleme:
Adsız.jpg Buyrun efem......
 
muhakkak bir sakıncası vardır...ne diye kakr üzerinde L VE N yazıyo..o halde onları yazmazlardı...priz gibi düşünemeyiz bence...
Bizde bir standart yok ama elalemde prizin fişin bile standardı vardır ör: sağ faz kahve kablo, sol nötr mavi, toprak sarı-yeşil renk. Bilgisayar ve monitör güç kablosu gibi. Dediğiniz gibi boşa yazmamışlardır. Bazı cihazlar için fazın hangi taraftan geldiği önem arz ediyor. Adeta su tesisatı gibi sağ soğuk su sol sıcak su girişi, gerçi bunu bile bilmeyen (sözüm ona) ustalar :D vardır ya canım ülkemde saygılar iyi geceler
al-b-font-AU-US-UK-to-EU-AC-Power-Plug.jpg_250x250.jpg
 
Son düzenleme:
Kurallara, şemalara uymadan iş yapmayı hiç anlayamadım. Bir cihazın a yöntemi ile de b yöntemi ile de doğru çalışması her 2 yöntemi uygulamanın doğru olduğunu göstermez. En tecrübelilerin bile yaptığı bu özensizlikleri gördükten sonra bu durumun düzeleceğine dair hiçbir umudum yok. Bu konuda hemen her yerde yığınla örnek bulunabilir.

Bu örneğe gelecek olursak, hayatımda ne bir KAKR elime aldım ne de bağlantısını yaptım. Sadece temel prensibini bilirim. Giren çıkan alanın farkına bakan basit bir cihaz bu.

Bağlantı nasıl olursa olsun çalışma prensibi değişmez, ancak L ve N yi karıştırdığınızda lambanın duyunun vida kısmına nötr yerine 220V gelir ve bir güzel çarpılırsınız. Sigortalar fazı değil nötrü keser. Elektriği kestiğinizi zannedersiniz ve çalışmaya bağladığnızda sistem de topraklı olduğu için çarpılırsınız. KAKR den sonra sıfırlama denen tehlikeli koruma yapılmışsa tüm cihazların gövdesinde 220V oluşacaktır.

Başka bir örnek anlatayım. Türkiye de kimi milyar dolarlık demir çelik, kimya, çimento tesislerinde faz sıraları baştan ters yapılmış ve ters dönüşü ise motora gelen uçları tersleyerek düzeltiyorlar. Görünür de bu işi çözüyor gibi olsa da aynı sisteme bağlı senkron cihazları, ölçü ve koruma cihazları hatalı okuma, açtırma gibi pekçok hataya neden oluyor. Burada da alçak gerilim tarafında revizyonlar ile çözüm bulunuyor. Baştan yapılan bir yanlış daha sonra ortaya çıkan sorunları düzeltmek için 2 yanlış daha yapılarak düzeltiliyor. Bir ring sistemi yapılmak istendiğinde yine benzer sorunlar faz çakışma durumları ortaya çıkıyor.
 
legrand marka kaçak akım rölesinde monofaze olalanlarında dediginiz gibi bir ibare yok legrand marka kullanan arkadaşlar bilir ...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,440
Mesajlar
926,777
Kullanıcılar
451,997
Son üye
Abdurrahman111

Yeni konular

Geri
Üst