Evet. Hem titreşimi azaltmak hem de montaj kolaylığı oldu.O halde 12 cmlik 3 delikle halledebiliriz gibi bu işi.Zaten alt bölgeye crossover/trafo (belki) vs geleceği için kolay montajlanabilir oldu bu şekilde.
Sese olan etkisini kabini bitirdikten sonra satın almış olduğun kabin ile yanyana test ederek kendin duyabilirsin.İç plaka yükseklik 72cm. Delikler 15cm. Bir delik daha açılabilir belki. Sese etkisini bilemiyorum sadece destek amaçlı ekledim, aklıma başka bişey gelmedi.
Evet sağlam olan hava kaçırmayan kabin ile test edeceğim bittikten sonra.Sese olan etkisini kabini bitirdikten sonra satın almış olduğun kabin ile yanyana test ederek kendin duyabilirsin.
Bunu yapmak istiyorsan, eski kabinlerden birisini çalışır vaziyette bırakarak, bizim yaptığımız kabinlerden birisini tam anlamıyla bitirdiğinde her ikisini de karşılaştırabilirisin.
Aradaki farkı kulağınla kuyruğunla rahatlıkla anlayabilirsin.
Temel olarak güç faktörü de eşitlenmelidir.Visaton TW 6 NG Koni Tweeter
https://www.visaton.de/en/products/drivers/cone-tweeters/tw-6-ng-8-ohm
4 tane alabiliyor muyum satıcıya sorayım. Stok belki çoktan bitmiştir yine.
Her kabinde iki tane olunca paralel bağlayıp 4 ohm yapabiliriz bu şekilde.
Amazondan direkt geliyor bu fiyata vergi-gümrük vs hepsi dahilmiş.
Aslında bu modelde özellikle 30kHz lere kadar bant genişliği vermişler. Ne düzeyde verebilir orası meçhul tabii. Ve dikkatimi çeken 91dB SPL demişler.
Ne yazık ki ben gudurdum.Bu mid sanırım daha önce linkini gönderdiğim mid
Lineer frekans cevabı olan hoparlörler dediğin gibi ciddi anlamda pahalı olabiliyorlar.
Grafikte 85-95dB arasında dalıp çıkıyor gibi eğer doğruysa
Ekli dosyayı görüntüle 86911
Bundan tweeterdan 4 tane ve o linkini gönderdiğin midden de 2 tane ayarlayacağım. Artık dönüşe göre siparişini veririm. Daha iyi bir hoparlör bulursam yine buraya linkini eklerim.
Westraların ucuz midlerinden.İkinci elde de sıfırına bakarak fiyat koyuyorlar ama bakılabilir tabii. Ben ilk sıralarda bakmıştım ama teknik özellik vs yazmadığı için detaylı aramadım.
Mesajı yazarken şunu buldum. Tek bildiğim westra ve kabinlerde bulunan modellerin 4 ohm versiyonu olması frekans cevabını bilemiyorum
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...t-alman-mid-4-ohm-son-indirim-740288196/detay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?