confickerbelasi
Profesyonel Üye
eskiden bunun karesini kullanıyordum 1984'den kalma... 1984'de almadım...
Kaç W idi bu?eskiden bunun karesini kullanıyordum 1984'den kalma... 1984'de almadım...
3.3 leri de deneyebilirsin.Kaç W idi bu?
@Mr_YAMYAM diğer karttaki tweeter kondansatörünü de söküp kullanabiliriz test amaçlı. Yada iki tane 3.3 uF serii bağlayabiliriz.
2,5watt olabilir ama T25 25watt olduğunu iddia ediyor 31-12-1988 miş... 2,2µf kondansatör ile kullandım.Kaç W idi bu?
@Mr_YAMYAM diğer karttaki tweeter kondansatörünü de söküp kullanabiliriz test amaçlı. Yada iki tane 3.3 uF serii bağlayabiliriz.
Dogalgazin fiyatının cep yakacağı önümüzdeki kış aylarinda hem müzik dinleyip hem ısınmak aslında kötü fikir değil bence3.3leri seri bağladım yine ısınma devam ediyor. Amplide %60 sesten sonra ciddi derecede ısınmaya başlıyor. Tek 3.3 ile pek farkı olmadı.
Bu arada kabinin birini tamamlayıp en azından bass performansını da duymak istiyorum. Bu yüzden sadece bass hoparlörlerini direkt bağlayıp test edeceğim.
Mid ve tweeter hoparlörlerini yerine takacağım ama bağlamayacağım. Crossover olmadan deneyeceğim yani.
ÖNEMLİ NOT:3.3leri seri bağladım yine ısınma devam ediyor. Amplide %60 sesten sonra ciddi derecede ısınmaya başlıyor. Tek 3.3 ile pek farkı olmadı.
Bu arada kabinin birini tamamlayıp en azından bass performansını da duymak istiyorum. Bu yüzden sadece bass hoparlörlerini direkt bağlayıp test edeceğim.
Mid ve tweeter hoparlörlerini yerine takacağım ama bağlamayacağım. Crossover olmadan deneyeceğim yani.
O halde işi garantiye almak için dirençleri daha yüksek W olanlarla değiştirebilir miyiz? Çok gerek olur mu?ÖNEMLİ NOT:
Farkında olmadan amplini aşırı yüklüyorsan yani fazla açıyorsan bu ısınmalar normaldir.
Ampli seviyesi kendi gücünü aşmışsa aşırı harmonik üretir. Yani çıkışları kare dalga oluyor olabilir.
Kartın kabinin içinde olması bir tık sıkıntı yaratabilir sadeceDogalgazin fiyatının cep yakacağı önümüzdeki kış aylarinda hem müzik dinleyip hem ısınmak aslında kötü fikir değil bence
En son iki tweeterım bağıra bağıra yandıktan sonra çok dikkatli davranıyorum Bu lambaları tweeter hoparlörlerinden önce bağlamak gerekiyor sanırım.twitterlara 12v 20watt tavan lambası diye satılan lambadan bağla akkor flamanlı olsun led değil.