Trafonun voltajları uygun ise maliyet yarı yarıya azalmış demektir.Yardımların için çok teşekkür ederim.
O halde listeyi söylediğin gibi sipariş edeceğim.
Daha da düzgün ses duyabilmek için kabinlerden sonra ampli konusu aklımda var ama ampli yapacak kadar tecrübeye de sahip olmadığım için şuan sadece yapım aşamasını izliyorum. İlerleyişe göre belki girişebilirim bende. Elimde trafom ve entegrem var ama tabi ikisi olunca her şey tamam olmuyor
Kabin yapımı konusunda Türkçe ve doğru kaynak bulmak zor maalesef ama burada sayfalarca Türkçe bilgi mevcut. İç izolasyon tekniklerinden ve malzemelerinden tut, crossover da kullanılan malzemelerin kalitelerine kadar detaylı ve önemli mesajlar var. Bu da konuyu oldukça değerli yapıyor. Ben bile alanım olmamasına rağmen çok şey öğrendim.
@sasen1 in kullandığı amplinin başına çok şey gelmişti şimdi hatırladım evetAcaba diğer konuya gönderdiğim ilandaki hoparlörleri o mu aldı gizli gizli Çünkü hoparlörler satılmış görünüyor.
Öncelikle şunu söyleyeyim o hoparlörleri ben almadım.Yardımların için çok teşekkür ederim.
O halde listeyi söylediğin gibi sipariş edeceğim.
Daha da düzgün ses duyabilmek için kabinlerden sonra ampli konusu aklımda var ama ampli yapacak kadar tecrübeye de sahip olmadığım için şuan sadece yapım aşamasını izliyorum. İlerleyişe göre belki girişebilirim bende. Elimde trafom ve entegrem var ama tabi ikisi olunca her şey tamam olmuyor
Kabin yapımı konusunda Türkçe ve doğru kaynak bulmak zor maalesef ama burada sayfalarca Türkçe bilgi mevcut. İç izolasyon tekniklerinden ve malzemelerinden tut, crossover da kullanılan malzemelerin kalitelerine kadar detaylı ve önemli mesajlar var. Bu da konuyu oldukça değerli yapıyor. Ben bile alanım olmamasına rağmen çok şey öğrendim.
@sasen1 in kullandığı amplinin başına çok şey gelmişti şimdi hatırladım evetAcaba diğer konuya gönderdiğim ilandaki hoparlörleri o mu aldı gizli gizli Çünkü hoparlörler satılmış görünüyor.
Konudaki sorunu halletmiştim. O amplide şaseleme ile ilgili de sıkıntılar mevcuttu. Ampli açıkken yerinden oynadığında bile HART HURRT sesler geliyordu. Bende öylece bıraktım.O anfi yaramaz.
Çin işi ve çipindirik bir ürüne benziyor. Hala sorununu halledemedin mi yoksa.
Trafosu 90W ise LM1875 için sınırda kalır. Üstelik çıkış voltajının 2X18V olması da lazım. Yoksa kullanılmaz.
HART HURT sesler geliyorsa pirelenmiş olabilirKonudaki sorunu halletmiştim. O amplide şaseleme ile ilgili de sıkıntılar mevcuttu. Ampli açıkken yerinden oynadığında bile HART HURRT sesler geliyordu. Bende öylece bıraktım.
Boşta duran trafonun bi koşu fotoğraflarını çektim geldim. Bu da çok büyük değil zamanında ne için aldığımı bile hatırlamıyorum. Sanırım 10 yıl önce falan almıştım.
Rahat duramayıp ampli yapmaya kalkarsam şuan kullanmakta olduğum amplinin trafosunu da sökebiliriz
KÖTEK ve de sumsukBugün kabinin ses şiddetini test etmek istedim. Bunun için elimde dbmetre olmadığı için telefon ile amatör bir ölçüm yaptım. Telefona şu uygulamayı kurdum. Kabinin birini odanın ortasına çekip karşısına telefonu koydum 1 metre mesafeli olacak şekilde. Uygulamadan grafik oluşturamadığım için sisteme bu siteden tek tek sinyal vererek sonuçları kenara not aldım.
Sonuçları excell dosyasına ve görsel olarak gönderiyorum. Fark ettiğim şu ki amplideki X-BASS tuşu baya işe yarıyormuş gerçekten
Şimdi anlaşıldı, testi yaparken bi şeylerin yanlış gittiğini fark etmiştimAmpli çıkış gerilimimiz frekans karakteristiğine bağlı olduğu için her frekansta farklı çıkış gerilimi verecektir. Dolayısı ile her frekans verdiğimizde ampli çıkış seviyesini reeferansladığımız çıkış gerilimine eşitlemeliyiz.
Örneğin referans çıkış gerilimizi 2V yaptık ama 100Hz verdiğimizde ampli çıkışımız 1.4V a düşüyorsa volüme ie artırarak hoparlöre giren gerilimi daima eşitlemeliyiz.
200Hz te referans belirlendikten sonra, 150,100, 80, 60,50, 40,35 Hz lerdeki ses şiddetini SPL metre ile ölçerek bir yere not ederiz.
35 Hz ve aşağısını test ederken program biraz garipleşmeye başlamıştı zaten. Yaklaşık 5 dB'lik sapmalar yaptığı bile oldu bazı frekanslarda.Hoparörlerimizin Fo 35Hz olduğu için bu frekanstaki ölçümler çok oynak olabilir. Bu normaldir. Bu frekanstan sonra alt frekanslara (30Hz,25Hz ve 20Hz) inildikçe belli bir düşme eğrisi olacaktır. Bu da kaçınılmaz gerçektir.
Önemli olan 35Hz ila 200Hz arasındaki lineerite ve 35Hz altı frekanslardaki kayıp eğrisidir.
Crossover kesim frekansı 300Hz civarı olduğu için 300Hz ten daha düşük frekanslarda test etmelisin.Biz crossoverda bass kesim frekansını 400 Hz civarı ayarlamıştık diye hatırlıyorum. Testi 400lerden başlatmak hatalı mı olur?
Bu ölçüm relatif olacaktır.35 Hz ve aşağısını test ederken program biraz garipleşmeye başlamıştı zaten. Yaklaşık 5 dB'lik sapmalar yaptığı bile oldu bazı frekanslarda.
Tüm sonuç telefondaki mikrofonun ve yazılımın gerçekçi ölçüm yapmasına bağlı maalesef. Bu yüzden amatör bir test olacak yine söyleyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?