Ben senin yerine araştırdım.Daha kaliteli bir mikrofon bulabilirsem telefona bağlayıp sonra belki yine test edebilirim.
Bunun yerine başka hoparlör takmak istesem ne olabilir diye baktım fakat fiyatlardan dolayı kapattım geri Aynı boyuttaki 20cm hoparlörler bile uçmuş yav.
Bu arada Westraların fiyatları çok değişmemiş, hemen hemen aynı fiyatlarda gibi.
Bir üst sınıfa zıplaman için oldukça kaliteli bir hoparlör.
https://www.madisoundspeakerstore.com/approx-8-woofers/audax-hm210c0-8-carbon-fiber-woofer/
Bu hoparlörün rezonans frekansı 31Hz olmasına rağmen, alt frekans bölgesi ile 200Hz arasındaki graifiğine bakarsan senin sistem ile hemen hemen benzer olduğunu görebilirsin.
Yani senin 20Hz lere kadar inebilmen bu hoparlör ile de olası değil.
Ancak hoparlörün duyarlılığı ele alındığında 90db/SPL olduğu görülüyor ki, senin kabinlere taktığında mid ve tweeterları değiştirmeden bile bass eşitlemesi yapabileceksin demektir.
Yani bu hoparlörlerin her birisi sendeki westraların en az iki tanesine eşdeğer. Bu hoparlörlerden 4 tane alır da westraların yerine takacak olursan aynı koşullarda 32Hz leri amplinin volüme seviyesi daha düşük seviyede iken bile verebilecektir.
Eğer @sasen1 takipte ise tam onun LM1875 li amplisi için ideal bass hoparlördür.
Evet TL bazında ecik bahalı gibi olsa da bence öyle bir ampli için bu hoparlörler idealdir.