KapıLar ile ilgili bi ödevım var?

tyildizak ın dediği gibi yapılır galiba 3 tane 2 girişli or kapısı 2 tanesinin çıkışı diğerinin girişine bağlanır basitce ısıs da çizdim.Girişlerden bir tanesi 1 olduğu zaman çıkış 1 oluyor

Yine olmadı, soru "herhangi ikisi 1 olduğunda" idi.
Benim önerim hatalıydı, O anda aklıma geliveren çözümü fazla düşünmeden önerdim,@peacex belirtmiş zaten.
Şimdi tekrar bakınca yanıtı buldum fakat burada yanıtın ne olduğu değil, bu yanıta ulaşmak için kullanılacak metod bence daha önemli.
 
bu şekilde oldu ama en kısa bu kadar mı olur onu bilemiyorum yanlız 4 girişli 1 or kapısıyla yapılabilir
 
bu şekilde oldu ama en kısa bu kadar mı olur onu bilemiyorum yanlız 4 girişli 1 or kapısıyla yapılabilir

bu işi 4 girişli 1 adet or kapısıyla yapamazsınız çünkü 4 girişten herhangi biri 1 olduğunda çıkış 1 olur burada istenen herhangi ikisi 1 olduğunda çıkışın 1 olmasıdır. Arkadaş kapıların kaç girişli olması gerktiğini belirtseydi bu işlem çok kolay zor değil ama şimdi uğraşacağım diyecek ki " kapılar 2 girişli olacak onca uğraş boşa gidecek" birde hiç cevap yazmadığına göre arkadaş için çok önemli bir konu değil diye düşünüyorum. Kısaca nasıl yapabileceğimizi söyleyeyim ama; girişleri A B C D olarak düşünelim ve klasik listemizi oluşturalım 0000,0001....1111 şeklinde ve içerisinde 2 ya da daha fazla 1 olanların çıkışlarına 1 diğerlerine 0 yazalım ve karno haritasıan bu 1 leri yerleştirip sadeleştirelim çıkan sonuç en az kapıyla yapılandır( kapı giriş adetleri önemsiz ise) ben nasıl yapılacağını anlattım gerisini konuyu açan arkadaş yapar sanırım.
 
Arkadaşlar açıkçası halime üzüldüm ne karnough hatırladım nede diğer çözümleri.

Ben ikili giriş olarak 3 ve, 5 veya kapısı ile bir çözüme gittim ama açıkçası daha kısası olbilir sanırım.
Ugraşanınız varsa tartışmk isterim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,058
Mesajlar
922,898
Kullanıcılar
451,330
Son üye
Ahmet.t.

Yeni konular

Geri
Üst